Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κινητήρας: Με τον τρικύλινδρο Puretech των 100 ίππων
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κινητήρας: Με τον τρικύλινδρο Puretech των 100 ίππων

Διαβάστηκε από 18940 αναγνώστες - 18/8/2022

Το τρικύλινδρο μοτέρ βενζίνης του PSA Group έχει αποδείξει της αρετές του και θα ήταν αδύνατο να μην συμπεριληφθεί στη γκάμα του Opel Corsa. Υπάρχουν δύο επιλογές, αυτή των 100 ίππων που συνδυάζεται είτε με μηχανικό, είτε με αυτόματο κιβώτιο και η ισχυρότερη των 130 ίππων που φέρει αποκλειστικά το EAT8 διπλού συμπλέκτη. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τον κινητήρα χωρητικότητας 1.199 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και 205 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Οι επιδόσεις που προσφέρει είναι ικανοποιητικές, αφού το αμάξωμα των 1.165 κ.εκ. επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,3 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 192 χλμ./ώρα. Ως προς την κατανάλωση, η επίσημη αντιπροσωπεία ανακοινώνει μία μέση τιμή της τάξης των 4,3 λτ./100 χλμ., ενώ στη διάρκεια της δοκιμής διαπιστώσαμε ότι μία ρεαλιστική τιμή σε μεικτές συνθήκες οδήγησης είναι τα 7 λτ./100 χλμ.

Κοινοποίησέ το »


Στο δρόμο: Ικανό εντός και εκτός πόλης
Το νέο Opel Corsa, με την ελαφρύτερη και πιο άκαμπτη πλατφόρμα καταφέρνει να παρουσιάζει μία βελτιωμένη οδηγικά συμπεριφορά σε κάθε επίπεδο. Στο αστικό περιβάλλον η ανάρτηση λειτουργεί υποδειγματικά «φιλτράροντας» τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Ταυτόχρονα, στον αυτοκινητόδρομο η ποιότητα κύλισης είναι υποδειγματική, με τους αεροδυναμικούς θορύβους να απουσιάζουν. Το ίδιο ισχύει και για τις κλίσεις του αμαξώματος! Παράλληλα, ο συνδυασμός του συγκεκριμένου κινητήρα με το κιβώτιο είναι αρκετά καλός, με τους 100 ίππους να προσφέρουν προσφέρουν την απαραίτητη δύναμη σε όλο το εύρος στροφών και τις αλλαγές των σχέσεων να γίνονται άνετα και ταχύτατα.



Η τιμή του Opel Corsa με τον κινητήρα Puretech των 100 ίππων ξεκινά από τα 19.900 ευρώ στο τρίτο εξοπλιστικό πακετό, Design & Tech, ενώ για την απόκτηση του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, η τιμή αυξάνεται στα 21.400 ευρώ.

Συμπέρασμα
Το όνομά του έχει ταυτιστεί με την κατηγορία, αφού από την πρώτη του γενιά μέχρι σήμερα καταφέρνει να πρωταγωνιστεί σε επίπεδο πωλήσεων. Το νέο Opel Corsa έρχεται πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, σε φυσιολογική τιμή και στην έκδοση της δοκιμής αποδείχθηκε ότι οι 100 ίπποι είναι επαρκείς για το αμάξωμά του.