Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Tiger nose. Το σήμα κατατεθέν της Kia, εξοπλίζει και το νέο Ceed.

Δοκιμή: Νέο Kia Ceed 1.6d 115 PS

Διαβάστηκε από 6278 αναγνώστες - 11/12/2018

Το νέο Ceed πάτησε Ελλάδα, τοποθετείται στην μέση της compact κατηγορίας, και κλείνει ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από τους ανταγωνιστές του.

Το νέο Ceed πάτησε Ελλάδα, τοποθετείται στην μέση της compact κατηγορίας, και κλείνει ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από τους ανταγωνιστές του. Οι Κορεάτες θεωρούν όλα τους τα μοντέλα, έργα προς συνεχή εξέλιξη, και το νέο Ceed εμπεριέχει όλη την μέχρι τώρα φιλοσοφία και τεχνολογία της εταιρίας, πάνω σε 4 ρόδες.

Το Kia Ceed ξεκίνησε την πορεία του το 2006 όντας το πρώτο μοντέλο της εταιρίας, που σχεδιάστηκε στην Ευρώπη, και κατάφερε να πουλήσει έκτοτε 1.28 εκατομμύρια μονάδες ανά τον κόσμο. Η τρίτη γενιά, καλά μελετημένη, μας φέρνει ένα εντελώς νέο αμάξι. Εμείς δοκιμάζουμε επί ελληνικού εδάφους την έκδοση με τον 1.6 CRDI κινητήρα, απόδοσης 115 ίππων. 

Οι τιμές του νέου Kia Stinger για την Ελλάδα


Εμφάνιση-σχεδίαση: Συγκρατημένο, μα καθόλου βαρετό
Ολοκαίνουργια και κατά 30% πιο άκαμπτη η πλατφόρμα Κ2, πάνω στην οποία βασίζεται το νέο Ceed, αλλάζοντας οριακά τις διαστάσεις του. Πιο συγκεκριμένα, μείωσε το μήκος του κατά 4 εκ., αύξησε ελάχιστα το πλάτος του 2 εκ. ενώ χαμήλωσε κατά 23 χλστ. Πέρα από τις διαστάσεις, σχεδιαστικά, η χαρακτηριστική tiger nose γρίλια, παραμένει και κερδίζει τα πρώτα βλέμματα.



Οι ακμές έχουν αντικαταστήσεις τις πρότερες καμπύλες του αμαξώματος, με τους αεραγωγούς να έχουν κατέβει χαμηλότερα λόγω του επανασχεδιασμένου προφυλακτήρα. Αλλάζοντας οπτική γωνία και κοιτάζοντας το από πίσω, έχει αλλάξει θέση η πινακίδα κυκλοφορίας, αφαιρέθηκαν εντελώς οι αεραγωγοί ενώ αντί της γνωστής αεροτομής διατηρήθηκε το μικρό σπόιλερ στην οροφή.

Γενικότερα οι καμπύλες μετατράπηκαν σε ακμές με αιχμηρή σχεδίαση, κάνοντας το νέο μοντέλο πιο δυναμικό και μοντέρνο. Στις GT εκδόσεις τα «ice cube» LED φώτα πραγματικά κλέβουν την παράσταση και μεταμορφώνουν αρκετά το αυτοκίνητο. 

Οι τεχνολογίες που φέρνει
Το νέο μικρομεσαίο διαθέτει μία μακριά, πολύ μακριά λίστα εξοπλισμού και τεχνολογικών συστημάτων. Πέρα των βασικών, έρχεται με: smart cruise control, σύστημα διατήρησης λωρίδας, σύστημα ελέγχου κόπωσης οδηγού,  προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης με υποβοήθηση αποφυγής, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και είσοδο χωρίς κλειδί. Ναι καλά διαβάσατε, το νέο Kia Ceed εξοπλίζεται με αυτόνομη οδήγηση β βαθμού.

Συμπέρασμα
Δυναμική σχεδίαση, πολιτισμένος και φιλικός κινητήρας πετρελαίου, ποιότητα σε γερμανικά επίπεδα και τεχνολογίες από αυτοκίνητα πολύ μεγαλύτερης κατηγορίας; Λογικό είναι να κοιτάει τον ανταγωνισμό κατάματα, διεκδικώντας το δικό του κομμάτι από την μεγαλύτερη πίτα της αγοράς.  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις