Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με ελαστικά Pirelli P Zero, ειδικά κατασκευασμένα για εκείνη αναμένεται να κυκλοφορήσει η ηλεκτρική Aston Martin Rapide E.

Ειδικά P Zero ελαστικά στην Rapide E

21/9/2018

Με ελαστικά Pirelli P Zero, ειδικά κατασκευασμένα για εκείνη αναμένεται να κυκλοφορήσει η ηλεκτρική Aston Martin Rapide E, με τον κατασκευάστρια εταιρεία ελαστικών να δίνει πληροφορίες σχετικά με τα λάστιχα του βρετανικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την Pirelli η Rapide E θα απαιτήσει διαφορετικών διαστάσεων ελαστικά για τους δύο άξονες, με τον μπροστά να λαμβάνει 245 / 35ZR21 (96Y) XL και τον πίσω άξονα 295 / 30ZR21 (102Y) XL, διαστάσεις που στην πραγματικότητα είναι παρόμοιες με αυτές που βρίσκονται στα ελαστικά της Rapide AMR.
 
Μάλιστα τα συγκεκριμένα ελαστικά θα είναι σε θέση να χειρίζονται ταχύτητες άνω των 300 χλμ./ώρα για αυτό το λόγο οι μηχανικοί της Pirelli εξακολουθούν να δουλεύουν παράλληλα με τους συναδέλφους τους στην Aston Martin προκειμένου να βελτιώσουν τις προδιαγραφές των ελαστικών.

Ένας από τους τομείς στους οποίους εργάζονται οι δύο ομάδες είναι να βελτιστοποιηθούν τα πέλματα προκειμένου να βοηθήσουν τον πίσω άξονα να χειριστεί την υψηλή ροπή που προέρχεται από τους ηλεκτρικούς κινητήρες. Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως τα ελαστικά της Rapide E θα έρχονται επίσης με το σύστημα ακύρωσης θορύβου (Noise Cancelling System) της Pirelli, που μειώνει τη συχνότητα θορύβου.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως οι παραδόσεις πελατών για την περιορισμένης έκδοσης Rapide E προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2019.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις