Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην Ελλάδα η παγκόσμια πρώτη του νέου Dacia Duster.

Εκεί που «ενώνονται» Dacia Duster & Mustang!

11/10/2018

Ποιο είναι το σημείο που ενώνει το σκληροτράχηλο SUV με την θρυλική Mustang; Δείτε τι δήλωσε ο αρχισχεδιαστής της Renault.

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο αρχισχεδιαστής της Renault, κ. Laurens van der Acker, όταν θέλοντας να δείξει πως σημαντικό είναι το Duster για την Dacia, σύγκρινε το σκληροτράχηλο και αρκετά προσιτό οικονομικά SUV με ίσως το πιο θρυλικό muscle car της ιστορίας, τη Ford Mustang.

Πριν όμως σπεύσουμε να παρεξηγήσουμε τα λόγια του, ας δούμε τι ακριβώς είπε. Η Renault ανέστησε την Dacia πριν από 20 χρόνια περίπου και γρήγορα την μετέτρεψε σε μια από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες της Ρουμανίας, με το Duster να έχει σε αυτό μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Ο van der Acker είπε: «To Duster για την Dacia είναι λίγο σαν αυτό που είναι η Mustang για την Ford. Είναι ένα θρυλικό μοντέλο με δική του ταυτότητα που είναι πιο ισχυρή από την ίδια την μάρκα.»

Το περασμένο έτος η Dacia πούλησε παγκοσμίως 145.682 Duster, ενώ φέτος έχει ήδη φτάσει τις 130.885 πωλήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνολικές πωλήσεις στο τέλος του 2018 θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις περσινές. Μάλιστα, η Dacia θέλησε να τονώσει ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις του μοντέλου για αυτό και επέλεξε να προσφέρει στο SUV και τον 1,33 λτ. turbo κινητήρα της Renault-Mercedes σε δύο εκδόσεις 130 και 150 ίππων.

Εσείς συμφωνείτε με τη δήλωση του Laurens van der Acker;
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις