Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το σύστημα αυτό θα μπορεί να παρουσιάζει στο μπροστινό παρμπρίζ του αυτοκινήτου διάφορα στοιχεία σαν αυτά που υπάρχουν σε παιχνίδια όπως το Forza Motorsport.

Πρόκειται για ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας.

Επαυξημένη πραγματικότητα σε Porsche και Hyundai;

20/9/2018

Porsche και Hyundai φαίνεται πως έχουν επενδύσει δεκάδες εκατομύρια ευρώ στην εταιρεία WayRay για να αναπτύξουν μια νέα τεχνολογία, πολύ πιο εξελιγμένη από το τωρινό HUD. Για τί πρόκειται;

Μια νέα τεχνολογία που θα μπορεί να παρουσιάζει πλήθος πληροφοριών στο παρμπρίζ του οδηγού αναπτύσσει μια ελβετική εταιρεία με την ονομασία WayRay, ύστερα από συνολική χρηματοδότηση 80 εκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε από εταιρείες όπως η Porsche, η Hyundai και η JVC Kenwood.

Στο δια ταύτα σχετικά με το τι ετοιμάζει η WayRay, πρόκειται για ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας που έχει σκοπό να αντικαταστήσει το Ηead-Up Display με το οποίο εξοπλίζονται πολλά σημερινά μοντέλα ενώ αναφέρει πως σε αντίθεση με το HUD, η δική της τεχνολογία μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και γρήγορα σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα. Το σύστημα αυτό θα μπορεί να παρουσιάζει στο μπροστινό παρμπρίζ του αυτοκινήτου διάφορα στοιχεία, σαν αυτά που υπάρχουν σε παιχνίδια όπως το Forza Motorsport, όπως την αγωνιστική γραμμή, τα σημεία φρεναρίσματος και την ταχύτητα αλλά και στοιχεία του πραγματικού περιβάλλοντος όπως ελεύθερες θέσεις parking.

H εταιρεία έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα από το 2012, όταν και ιδρύθηκε, ενώ το επόμενο μεγάλο βήμα που ετοιμάζει τώρα είναι να ανοίξει το πρώτο της εργοστάσιο στη Γερμανία. Στην Έκθεση Ηλεκτρικών Προϊόντων το 2015, είχαν ήδη έρθει στο φως μια σειρά από παρόμοιες τεχνολογίες από την Hyundai και την Apple, ωστόσο καμία δεν ήταν τόσο εξελιγμένη.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις