Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

To C-Max.

Τέλος παραγωγής των Ford C-Max & Ford Grand C-Max

2/4/2019

Οριστικό τέλος θα μπει σε λίγους μήνες στην παραγωγή των δύο αυτών μοντέλων της Ford. Διαβάστε παρακάτω τους λόγους που πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Με ανακοίνωσή της, η Ford έκανε γνωστό πως η παραγωγή των C-Max και Grand C-Max στο Saarlouis της Γερμανίας θα σταματήσει στα τέλη Ιουνίου επιβεβαιώνοντας τις φήμες που την ήθελαν να κόβει τα δύο αυτά minivan από την γκάμα της. Η Ford δήλωσε πάντως ότι θα συνεχίσει να επενδύει στο εργοστάσιο του Saarlouis για την παραγωγή του Focus.
 


Η μάρκα είχε σημειώσει στις 15 Μαρτίου ότι σχεδιάζει να μειώσει περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία ως μέρος ενός μεγάλου σχεδίου αναδιάρθρωσης που περιλαμβάνει περεταίρω περικοπές θέσεων εργασίας, πιθανά κλεισίματα εργοστασίων και διακοπή παραγωγής για οχήματα που δεν σημειώνουν καλές πωλήσεις.

Η Ford κόβει τα C-Max και Grand C-Max λόγω της απότομης πτώσης της ζήτησης που έχουν, καθώς οι πελάτες προτιμούν πλέον τα SUV και τα μικρά crossover. Οι πωλήσεις των C-Max και Grand C-Max μειώθηκαν κατά 21% στην Ευρώπη πέρυσι, σύμφωνα με την JATO Dynamics.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις