Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Θα δούμε Land Cruiser το 2020?

Nέο Toyota Land Cruiser Twin turbo V6

12/2/2019

Η σημερινή γενιά του Toyota Land Cruiser χρονολογείται από το 2008, ωστόσο σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ένα νέο μοντέλο βρίσκεται προ των πυλών.

Αρχικά, τα μέσα της ασιατικής χώρα υποστηρίζουν πως το νέο μοντέλο παραγωγής θα κάνει την εμφάνισή του προς το τέλος του 2020, όμως νωρίτερα και συγκεκριμένα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο στα τέλη Οκτωβρίου θα ντεμπουτάρει το πρωτότυπο του ιαπωνικού SUV.
 
Το νέο Land Cruiser θα κυκλοφορήσει σε ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο σκάλας. Κάτω από το καπό μία από τις επιλογές θα είναι ένας twin-turbo V6 κινητήρας 3,5 λίτρων, ο οποίος θα συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων. Επιπλέον σημειώνουν πως στη γκάμα των εκδόσεων θα υπάρχει και ένα υβριδικό μοντέλο, «κατεβάζοντας» έτσι τον αριθμό εκπομπών ρύπων.

Το επερχόμενο Land Cruiser θα εξοπλιστεί με την τελευταία έκδοση του πακέτου συστημάτων ασφαλείας και υποστήριξης οδηγού, Toyota Safety Sense. Ως εκ τούτου θα έχει στη «φαρέτρα» του αρκετά νέα «όπλα», όπως τα συστήματα νυχτερινής ανίχνευσης πεζών και αποφυγής ατυχημάτων.
 
Από τη στιγμή που το Land Cruiser είναι καθ οδόν σημαίνει επίσης πως βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα νέο Lexus LX. Σύμφωνα με τα μέσα οι σχεδιαστές έχουν σκοπό να διαφοροποιήσουν σχεδιαστικά τα δύο αυτοκίνητα, ενώ υποστηρίζουν πως το λανσάρισμα του ενός από του άλλου δεν θα απέχει πολύ χρονικά.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις