Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Ford «προστατεύει» τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου

14/2/2019

Ο σκύλος είναι ισότιμο μέλος της οικογενείας μας. Η ασφάλεια και η προστασία του είναι εξίσου σημαντική με την δική μας και των παιδιών μας. Η Ford με συναίσθηση και ευαισθησία για την κυνοφιλία, κατασκεύασε το νέο Ford Focus wagon ειδικά σχεδιασμένο με προδιαγραφές για τους καλύτερους μας φίλους.

Αν σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σου, είχες την τύχη και την ευτυχία να ζήσεις μαζί με έναν σκύλο, τότε σίγουρα καταλαβαίνεις το πρόβλημα της μετακίνησης του. Χωρίς το κατάλληλο αυτοκίνητο με τις απαραίτητες υποδομές, η μετακίνηση γίνετε επικίνδυνη. Η λύση που συνήθως ακολουθούν οι πιο ευσυνείδητοι , είναι να δέσουν τον τετράποδο φίλο τους με ειδικό λουρί που ασφαλίζει στην υποδοχή της αγκράφας της ζώνης ασφαλείας. Βέβαια δεν είναι και η πιο ενδεδειγμένη λύση, αφού αυτή η επιλογή περιορίζει την άνεση του ζώου, και σίγουρα δεν είναι και απόλυτα ασφαλές.




Η λύση είναι μια
Η μοναδική λύση ασφάλειας, είναι τα ειδικά σχεδιασμένα κλουβιά (crate), στα οποία ένας σκύλος μπορεί να καθίσει ή και να ξαπλώσει χωρίς να ενοχλεί και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να εκσφενδονιστεί, ακόμα και εκτός οχήματος σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος ή ατυχήματος. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ford, το 32% των ιδιοκτητών σκύλων παραδέχεται πως δεν ασφαλίζει τα κατοικίδια του με το ειδικό crate μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτός άλλωστε είναι ο ασφαλέστερος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος μετακίνησης τόσο για τους τετράποδους φίλους μας, όσο και για τον οδηγό, τους επιβάτες και τους άλλους χρήστες των δρόμων.



Το 31% είπε πως η ασφάλιση ενός ζώου στο αυτοκίνητο δεν είναι απαραίτητη σε μικρές διαδρομές, ενώ ένα 14% είπε ότι το αυτοκίνητο δεν έχει τον απαιτούμενο χώρο για κλουβί.
Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις οδηγούς (26%) που είπε ότι μεταφέρει το σκύλο του χωρίς να τον έχει ασφαλίσει, παραδέχτηκε ότι ο σκύλος κάποια στιγμή πήδηξε από το παράθυρο με αποτέλεσμα κάποιες φορές να τραυματιστεί, ακόμα και να σκοτωθεί. Κάποιοι ιδιοκτήτες μάλιστα παραδέχτηκαν ότι ενεπλάκησαν σε ατύχημα επειδή το κατοικίδιο απέσπασε την προσοχή τους, ότι άναψε κατά λάθος τα φλας, ότι μπλόκαρε την ορατότητα ή ότι δάγκωσε κάποιον επιβάτη. 
Σε περίπτωση που το κατοικίδιο δεν είναι ασφαλισμένο στο αυτοκίνητο, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να πάψει να ισχύει. Υπολογίζεται μάλιστα ότι σε ένα αυτοκίνητο που κινείται με 40 χλμ./ώρα, σε περίπτωση σύγκρουσης, ένας μη ασφαλισμένος σκύλος μπορεί να αναπτύξει δυνάμεις ανάλογες με 40 φορές το βάρος του.



Συνείδηση και αγάπη
Ο μηχανικός της Ford Rene Berns, πήρε πολύ προσωπικά τον σχεδιασμό του νέου Focus Wagon, με σημείο αναφοράς την έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Έμπνευση του αποτέλεσε ο 3 ετών Αυστραλιανός Ποιμενικός του, ο Emil, ώστε να σχεδιάσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου, και τα σκυλιά να μπορούν να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Έτσι, το Focus Wagon μπορεί να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο κλουβί για σκύλους με αποτέλεσμα να μπορεί να μεταφέρει ακόμα και ένα Ιρλανδικό Wolfhound, τη ράτσα με το μεγαλύτερο ύψος στον κόσμο. Η Ford κατάφερε να μεγιστοποιήσει το χώρο αποσκευών του Focus wagon συμπιέζοντας τον αφρό της εσωτερικής επένδυσης της οροφής, κονταίνοντας τις βίδες στους μεντεσέδες και διαμορφώνοντας κατάλληλα το άνοιγμα της πίσω πόρτας, με αποτέλεσμα να έχουμε το πιο φιλικό αυτοκίνητο για τους πιστούς μας φίλους.


 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις