Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Παραθρησκευτικοί βανδαλισμοί

Παραθρησκευτικοί βανδαλισμοί

Διαβάστηκε από 15843 αναγνώστες - 14/7/2022

Το αυτοκίνητο είχε ήδη δημιουργήσει μια άσχημη φήμη, και σε όλη την πολιτεία το φοβόντουσαν. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά των αυτόπτων μαρτύρων που δήλωναν πως αρκετές φορές είχαν δει τις πόρτες να ανοιγοκλείνουν, μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, ενώ ήταν παρκαρισμένο και δεν ήταν κανένας μέσα στο όχημα… Από το 1980 και έπειτα, η Christine έγινε θύμα βανδαλισμού από διάφορες παραθρησκευτικές οργανώσεις, που θεωρούσαν πως το αυτοκίνητο είναι κυριευμένο από δαίμονες. Η φήμη του αυτοκινήτου εξαπλώθηκε ακόμα πιο γρήγορα, όταν κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στα επεισόδια σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ μερικοί ακόμα βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ τους είχε χτυπήσει κεραυνός… Κάπως έτσι ο «καταραμένος» μύθος γύρω από το αυτοκίνητο, είχε αρχίσει να διογκώνεται.

Κοινοποίησέ το »


Η Christine και τα μικρά παιδιά
Αρκετά είναι τα περιστατικά που εξιστορεί ο μύθος γύρω από την ιστορική Dodge Golden Eagle, με θέμα μικρά παιδιά. Η πρώτη ιστορία αναφέρει ένα ατύχημα που έλαβε χώρα σε αυτοκινητόδρομο της Αμερικής, όπου ένα μικρό παιδί βρήκε τραγικό θάνατο από σύγκρουση δυο αυτοκινήτων. Το παιδάκι, εκσφενδονίστηκε από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου και προσγειώθηκε στο καπό της Christine, που περνούσε εκείνη την στιγμή. Αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό με αυτή την κατάληξη, αφού ο μύθος εξιστορεί μια παρόμοιο ιστορία, με ένα ατύχημα του 1980, με νεκρό και πάλι ένα μικρό παιδί το οποίο κατέληξε στις ρόδες του καταραμένου Dodge, αφού ήδη ήταν νεκρό από ατύχημα μοτοσυκλέτας.
Το αυτοκίνητο συνέχισε να είναι πάντα μέρος της ιδιοκτησίας της Wendy Allen, η οποία δεν έδειχνε να ασπάζεται τους μύθους των γειτόνων της. Μια από τις πιο περίεργες ιστορίες που έχουν ειπωθεί για το «καταραμένο» αυτοκίνητο, ήταν ο θάνατος ενός μικρού παιδιού, που ο μύθος λέει πως λάτρευε το αυτοκίνητο αυτό. Μάλιστα, πήγαινε συχνά έξω από το σπίτι της Wendy και άγγιζε το αυτοκίνητο με μεγάλη χαρά. Το 2008 και αφού είχαν περάσει αρκετές δεκάδες χρόνια, ο μικρός θαυμαστής σκότωσε όλα τα μέλη της οικογενείας του και έπειτα έβαλε φωτιά σε όλο του το σπίτι…


 
Μάγισσες και Ξόρκια
9 χρόνια πριν, εκλάπη από παραθρησκευτικές οργανώσεις, όπου αφού το ξόρκισαν με διάφορα «μαντζούνια», την τεμάχισαν και πέταξαν τα κομμάτια της, διάσπαρτα σε διάφορα μέρη, θεωρώντας πως έχουν τελειώσει μια και καλή μαζί της. Μάλιστα, κατηγορούσαν ευθέως την ιδιοκτήτρια του Wendy Allen, ως μάγισσα, η οποία εκμεταλλευόταν τον δαίμονα στις 4 ρόδες, ώστε να προσφέρει θάνατο μέσω αυτού.
Τα μέρη του αυτοκινήτου μαζεύτηκαν από μάντρες ανταλλακτικών, αφού είναι ιδιαιτέρως σπάνια και μέσω internet πουλήθηκαν και πάλι στην Wendy, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να συναρμολογηθεί και πάλι, πράγμα που συντήρησε και πάλι το μύθο γύρω της.



Η ιδιοκτήτρια της Wendy Allen, έχει επανειλημμένως βρεθεί αντιμέτωπη ερωτήσεων για την ιστορία του αυτοκινήτου και γελάσει επιδεικτικά, αφού όπως δηλώνει: «Λέω πως είναι απλά ένα αυτοκίνητο που πέρασε στα χέρια της οικογένειάς μου για χρόνια και ο κόσμος διαβάζει πάρα πολύ σχετικά με όσα συνέβησαν σε ανθρώπους που σχετίστηκαν με το αυτοκίνητο. Κοιτάξτε εμένα, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, είμαστε όλοι καλά, δεν είμαστε; Αν το αυτοκίνητο ήταν καταδικασμένο να σκοτώνει τους πάντες τότε γιατί δεν είναι κανένας από εμάς νεκρός;»

Βιβλίο και Σινεμά
Όλη αυτή η ιστορία ενέπνευσε έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς στον κόσμο, κι έτσι η ιστορία της Christine έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, μέσα από το βιβλίο του Steven King. Η επιτυχία του βιβλίου ήταν τόσο μεγάλη, όπου ο σκηνοθέτης John Carpenter βασίστηκε σε αυτό, ώστε να δημιουργήσει μια ταινία τρόμου με το όνομα «Christine» με μεγάλη εμπορική επιτυχία.