Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μία νέα τεχνολογία η οποία έχει ως στόχο της να βελτιώσει την κυκλοφορία στους δρόμους παρουσίασε η Volkswagen σε συνεργασία με την εταιρεία D-Wave.

Η VW βελτιώνει τις δημόσιες μεταφορές

7/11/2018

Μία νέα τεχνολογία η οποία έχει ως στόχο της να βελτιώσει την κυκλοφορία στους δρόμους παρουσίασε η Volkswagen σε συνεργασία με την εταιρεία D-Wave.

Την περαιτέρω ανάπτυξη του στον τομέα των κβαντικών υπολογιστών ανακοίνωσε ο Όμιλος Volkswagen, ο οποίος σε συνεργασία με την εταιρεία D-Wave δημιούργησε ένα νέο κβαντικό αλγόριθμο τον οποίο και παρουσίασε στο συνέδριο τεχνολογίας WebSummit στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.
 
Σύμφωνα με το VW Group οι κβαντικοί υπολογιστές μπορούν να λύσουν εξαιρετικά πολύπλοκα ζητήματα, όπως η βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας και να το πράξουν πολύ πιο γρήγορα από τους συμβατικούς υπερυπολογιστές. Έτσι υπολογίζει πως οι οργανισμοί δημόσιων μεταφορών και οι εταιρείες ταξί μπορούν να αναπτύξουν αποτελεσματικότερα τους στόλους των οχημάτων τους και να ελαχιστοποιήσουν τους χρόνους αναμονής για τους επιβάτες.

Με γνώμονα το προαναφερθέν σκεπτικό οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας σε συνεργασία με τους αντίστοιχους της  D-Wave, δημιούργησαν ένα κβαντικό αλγόριθμο, ο οποίος από τη στιγμή που θα λάβει τα δεδομένα της κίνησης στους δρόμους, τα οποία θα προέρθουν από τα smartphones των πολιτών ή τα GPS των οχημάτων, θα μπορέσει να παράσχει ακριβείς πληροφορίες για τον αριθμό των ανθρώπων που πρόκειται να μετακινηθούν και πόσα οχήματα χρειάζονται.
 
Μέσω αυτών των πληροφοριών αναφέρει πως θα εξαλειφθούν οι δαπανηρές αναποτελεσματικές μεταφορές, όπως τα ταξί και τα λεωφορεία που πραγματοποιούν μεγάλες αποστάσεις χωρίς επιβάτες, ενώ παράλληλα θα μπορέσει να παράσχει στους πολίτες ένα ή και παραπάνω οχήματα για τη μετακίνησή τους, μετατρέποντας τις διαδρομές πιο σύντομες αλλά και άνετες.
 
Τέλος γίνεται λόγος πως οι εμπειρογνώμονες της Volkswagen θέλουν πρώτα να δοκιμάσουν τον αλγόριθμο στη Βαρκελώνη, καθώς διαθέτουν επαρκή βάση δεδομένων για αυτήν την πόλη, ενώ υπογραμμίζουν πως ο αλγόριθμος μπορεί να διαμορφωθεί για οποιαδήποτε πόλη.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις