Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η πρόταση του σχεδιαστή για την ηλεκτρική Χ-Class.

Η πρόταση του σχεδιαστή για την ηλεκτρική A-Class.

Το μικρότερο μοντέλο έχει «βαφτιστεί» ως EQA.

Ηλεκτρική A-Class και Χ-Class;;

14/9/2018

Δύο προτάσεις για μια ηλεκτρική X-Class και μία A-Class ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Δείτε περισσότερα.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον για την αγορά αυτοκινήτων με εναλλακτικές μορφές κίνησης όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρικά. Μάλιστα τα νέα «πράσινα» μοντέλα που παρουσιάζονται, όπως η νέα ηλεκτρική Mercedes EQC, αποτελούν πηγή έμπνευσης για την ύπαρξη και άλλων τέτοιων αυτοκινήτων.
 
Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Mercedes X-Class η οποία έρχεται σχεδιασμένη δια χειρός του ανεξάρτητου σχεδιαστή Kleber Silva, αλλά σε μία μορφή με μηδενικές εκπομπές ρύπων, μιας και ο καλλιτέχνης την έχει οραματιστεί σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, έχοντας την ονομασία EQX.
 
Ουσιαστικά το σχέδιο το οποίο βλέπουμε είναι το σώμα της τρέχουσας X-Class, η οποία ωστόσο έχει δανειστεί το πρόσωπο της πρόσφατης EQC για να δείξει με αυτό των τρόπο το ξεχωριστό της ηλεκτρικής έκδοσης.
 
Από κει και πέρα το σχέδιο αυτό δεν είναι το μοναδικό που έρχεται από τον Silva, έχοντας εργαστεί πάνω και σε μικρότερα μοντέλα κάτι το οποίο έχει επιβεβαιώσει πως θα πράξει και η Mercedes που μετά την EQC θα φέρει στην παραγωγή και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα, όπως την EQS η οποία ήδη έχει ξεκινήσει δοκιμές.
 
Το μικρότερο μοντέλο το οποίο έχει σχεδιάσει ο Silva αντλεί έμπνευση από την A-Class για αυτό και έχει «βαφτιστεί» ως EQA, έχοντας και αυτό την εμπρόσθια όψη της EQC ενώ τέλος στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα είναι διαφορετικά, καθώς ενώνονται μέσω μίας φωτισμένης λεπτής γραμμής.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις