Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το όνομα του ψηφιακού αυτού μοντέλου είναι Dacia Sandero Sport.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές ότι η Dacia σχεδιάζει να προσφέρει κάποιο τέτοιο hot-hatch στην ευρωπαϊκή αγορά.

Hot hatch από την Dacia;

19/10/2018

Τι θα λέγατε για ένα οικονομικό και ικανό hot hatch από την Dacia; Θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά;

Aπάντηση στο ερώτημα πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα hot-hatch μοντέλο από την Dacia θέλησε να δώσει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva, για αυτό και παρουσίασε την δική του πρόταση με τις φωτογραφίες που βλέπετε εδώ.

Το όνομα του ψηφιακού αυτού μοντέλου είναι Dacia Sandero Sport με τον ίδιο να αναφέρει πως θα μπορούσε να γίνει το hatch μοντέλο που ονειρεύονται όλοι οι αληθινοί petrolheads, με μικρό τεχνολογικό εξοπλισμό, αποκλειστικά χειροκίνητο κιβώτιο, ικανό μοτέρ, σπορ ανάρτηση, ισχυρά φρένα και προσιτή τιμή. Η σχεδίαση που έχει υιοθετήσει ο Kleber Silva είναι μοναδική, αφού το μοντέλο συνδυάζει στοιχεία από την γρίλια του νέου Duster και τα φωτιστικά σώματα του Sandero, ενώ οι αεραγωγοί που ενσωματώνονται στο πολύ σπορτίφ προφυλακτήρα θυμίζουν αμέσως αυτούς των Megane RS και Clio RS της Renault Sport. H μαύρη οροφή προσφέρει μια όμορφη αντίθεση, ενώ στο πίσω μέρος, το μάτι πέφτει αμέσως στην απόληξη της εξάτμισης, το σπόιλερ και τον «άγριας» σχεδίασης διαχύτη.
 
Αν το όλο concept πάντως σας θυμίζει κάτι, υπενθυμίζουμε πως στην Λατινική Αμερική προσφέρεται το Sandero RS 2.0 κάτω από έμβλημα της Renault, εξοπλισμένο με ένα 2λιτρο μοτέρ ιπποδύναμης 145 ίππων και αρκετά σπορ εμφάνιση, αποτέλεσμα της δουλειάς των μηχανικών της Renault Sport Cars σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τη Λατινική Αμερική στην Renault Design Latin America και στην Renault Technocentre America.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές ότι η Dacia σχεδιάζει να προσφέρει κάποιο τέτοιο hot-hatch στην ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο αν κάποια στιγμή παρθεί κάποια τέτοια απόφαση, το τμήμα Renault Sport της μητρικής γαλλικής μάρκας θα μπορούσε κάλλιστα να βοηθήσει.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις