Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μια νέα οικογένεια μοντέλων Mercedes-AMG GT μόλις παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες, συμπεριλαμβανομένης και της περιορισμένης έκδοσης Mercedes-AMG GT R Pro.

Η Mercedes-AMG GT R Pro είναι εξοπλισμένη με coilover ανάρτηση και με κεραμικά φρένα.

H AMG GT R Pro έχει πολλά αναθρακονημάτινα χαρακτηριστικά.

Ιδού η νέα Mercedes-AMG GT R Pro

30/11/2018

Μια νέα οικογένεια μοντέλων Mercedes-AMG GT μόλις παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες, συμπεριλαμβανομένης και της περιορισμένης έκδοσης Mercedes-AMG GT R Pro.

Ξεκινώντας με τη νέα AMG GT R Pro, σύμφωνα με τη μάρκα έχει σχεδιαστεί έχοντας έμφαση τους αγώνες ταχύτητας, για αυτό το λόγο λαμβάνει την έμπνευσή της από τια αγωνιστικές  AMG GT3 και GT4. Ωστόσο το νέο μοντέλο έχει τέσσερεις βασικές διαφορές που βρίσκονται στην ανάρτηση, την ελαφριά κατασκευή, την αεροδυναμική και την εμφάνιση.
 
Η Mercedes-AMG GT R Pro είναι εξοπλισμένη με coilover ανάρτηση και με κεραμικά φρένα, ενώ φέρει πεντάκτινες ελαφριές ζάντες που προσφέρονται αποκλειστικά σε γκρι (titanium grey) φινίρισμα. Στο εμπρόσθιο μέρος το μοντέλο φέρει μια νέα ποδιά που βελτιώνει τη σταθερότητα σε μεγάλες ταχύτητες, ενώ οι αεραγωγοί στα μπροστινά αλλά και στα πίσω φτερά συμβάλουν και αυτοί με τη σειρά τους στον ίδιο τομέα.

Επιπλέον σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας, η AMG GT R Pro έχει πολλά αναθρακονημάτινα χαρακτηριστικά (πλαϊνούς καθρέπτες, αεροτομή και διαχύτης μεταξύ άλλων). Όπως και η AMG GT R, έτσι και η Pro διαθέτει ένα twin-turbo 4,0 λίτρων V8 κινητήρα με 585 ίππους και 700 Nm ροπής. Τέλος να σημειωθεί πως με τον οδηγό αγώνων Maro Engel πίσω από το τιμόνι, ένα πρωτότυπο AMG GT R Pro πέρασε πρόσφατα το Nurburgring σε 7: 04.632.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως εκτός από την παρουσίαση της Mercedes-AMG GT R Pro, η γερμανική μάρκα παρουσίασε στην «πόλη των αγγέλων» και κάποιες αναβαθμίσεις για τα μικρότερα μοντέλα της οικογένειας. Στη δίπορτη Mercedes-AMG GT πρόσθεσε μεταξύ άλλων νέους προβολείς LED, ενώ διαφορετικό οπίσθιο διαχύτη, νέες επιλογές στις ζάντες και νέες απολήξεις εξάτμισης.
 
Στο εσωτερικό η ΑMG GT αποκτά το ίδιο τιμόνι AMG με την AMG GT 4-door coupe και τη C63, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως εξοπλίζεται με ένα νέο οδηγικό mode AMG DYNAMICS, ενώ διαθέσιμο είναι επίσης και το πακέτο AMG Track Pack.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις