Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

V6 diesel κινητήρας για το Αudi S5?

14/3/2019

Πετρελαιοκινητήρας για το νέο Audi S5 σε μια εποχή που το diesel έχει γεμίσει πληγές... Γιατί όμως η βιομηχανία πήρε τέτοια απόφαση?

Mπορεί να φαίνεται λίγο αλλόκοτο τα μοντέλα επιδόσεων της Audi να λανσάρονται με diesel κινητήρα, ιδιαίτερα αν αυτά δεν είναι SUV, ωστόσο οι φήμες αναφέρουν πως το νέο S5 θα λάβει σύντομα κάποιο TDI μοτέρ.

Οι αναφορές αυτές έρχονται από την Γαλλία και αναφέρουν ότι τα S5 Coupe, Cabriolet και Sportback θα προσφέρονται σύντομα με τον ίδιο V6 3λιτρο κινητήρα με τον οποίο λανσαρίστηκε το SQ5 TDI με ισχύ 347 άλογα και 700 Νm ροπής στις 2.500 σ.α.λ με 3.100 σ.α.λ. Το μοτέρ δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει το σπριντ 0-100 σε 5,1 χλμ./ώρα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα, με την Audi να υπόσχεται κατανάλωση 6,6-6,8 λίτρα, σύμφωνα με τα νέα τεστ NEDC. O V6 κινητήρας συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48 Βολτ, ενώ εξοπλίζεται με ηλεκτρικό κομπρέσορα EPC που μειώνει σημαντικά το turbo lag κατά την επιτάχυνση λειτουργώντας σε συνεργασία με μια μπαταρία λιθίου.

Τι ώθησε την Audi ωστόσο να «ψαχτεί» για να προσφέρει αυτό το diesel μοτέρ στα S5. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μάρκα θέλει να μειώσεις τις εκπομπές αερίων ρύπων που παράγουν τα μοντέλα της και ο αυτός κινητήρας με το ήπια υβριδικό σύστημα 48 Βολτ μοιάζει πως είναι η καλύτερη επιλογή.

Το μοτέρ αυτό πάντως λέγεται πως δεn πρόκειται να γίνει διαθέσιμο πριν το φρεσκάρισμα της S5 γκάμας το 2020 ή το 2021.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις