Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα πρώτα ES sedan που θα είναι εξοπλισμένα με αυτό το σύστημα θα βρουν τους νέους τους ιδιοκτήτες τον φετινό Οκτώβριο στην Ιαπωνία.

Η Lexus αναφέρει πως θα γίνει η πρώτη εταιρεία που θα το καταφέρει.

Οι καθρέφτες πέθαναν, ζήτω οι κάμερες!

14/9/2018

Ένα από τα συστήματα που προξένησαν τα τελευταία χρόνια μεγάλη εντύπωση είναι πλέον έτοιμο να εξοπλίσει και τα μοντέλα παραγωγής. Την αρχή θα την κάνει η Lexus.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα concepts που ήταν εξοπλισμένα με ψηφιακούς πλαϊνούς καθρέπτες μέσω καμερών να διαδέχονταν το ένα το άλλο, ωστόσο φαίνεται πως ήρθε η ώρα η τεχνολογία αυτή να μεταφερθεί και στα μοντέλα παραγωγής. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως είναι έτοιμη να κάνει η Lexus μιας και έχει ανακοινώσει πως θα αρχίσει να εγκαθιστά Digital Outer Mirrors (ψηφιακούς πλαϊνούς καθρέπτες με κάμερες) στα μοντέλα της, αρχής γενομένης από το νέο ΕS σεντάν.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής σύμφωνα με την ιαπωνική πολυτελής μάρκα είναι ότι μειώνονται οι αεροδυναμικές αντιστάσεις του μοντέλου και συνεπώς αυξάνεται η οικονομία καυσίμου και οι επιδόσεις του μοντέλου ενώ παράλληλα μειώνεται ο συνολικός θόρυβος κατά τη διάρκεια κίνησης του αυτοκινήτου. Τέλος, η Lexus υπόσχεται πως βελτιώνεται κατακόρυφα το οπτικό πεδίο του οδηγού σε συνθήκες βροχής ή χιονιού.
 
Το σύστημα είναι απλό και γνώριμο. Η εταιρεία θα τοποθετήσει ένα σετ από κάμερες στο σημείο που θα βρίσκονταν οι παραδοσιακοί καθρέπτες με τον οδηγό να μπορεί να βλέπει τι «γράφουν» οι κάμερες μέσω δύο 5 ιντσών οθόνες. Η τεχνολογία είναι παρόμοια με αυτή που ετοιμάζει η Αudi για το e-tron, με την Lexus παντως να αναφέρει πως θα γίνει η πρώτη εταιρεία που θα το καταφέρει μιας και το ES σενταν θα ξεκινήσει νωρίτερα την εμπορική του πορεία. Συγκεκριμένα, τα πρώτα ES sedan που θα είναι εξοπλισμένα με αυτό το σύστημα θα βρουν τους νέους τους ιδιοκτήτες τον φετινό Οκτώβριο στην Ιαπωνία.

Εσείς τι λέτε; Eίστε έτοιμοι σε λίγα χρόνια να δείτε μια τέτοια τεχνολογία και στο αυτοκίνητο σας;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις