Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Mazda RX-Vision.

Κατοχυρώθηκε το... Mazda MX-6

6/12/2018

Στην κατοχύρωση του ονόματος MX-6 προχώρησε η Mazda. Γιατί όμως;

Μπορεί οι φίλοι των hot hatch να δυσαρεστήθηκαν όταν έγινε γνωστό πως η Mazda δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να κατασκευάσει μια πιο σπορ και ισχυρή έκδοση του νέου Mazda3 αλλά ίσως η ιαπωνική μάρκα έχει κάτι άλλο, εξίσου συναρπαστικό, στα σχέδια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως τις τελευταίες ώρες, η Mazda έχει προχωρήσει στην κατοχύρωση του ονόματος ΜΧ-6, στο Εθνικό Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων της Ιαπωνίας, για να χρησιμοποιηθεί σε «αυτοκίνητα και εξαρτήματα γενικά». Αν και αυτή η κίνηση της εταιρείες δεν σημαίνει αυτόματα πως σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα καινούριο σπορ αυτοκίνητο, θα μπορούσε να πει κανείς πως αποτελεί μια πρώτη ένδειξη από τους Ιάπωνες πως θέλουν να φτιάξουν κάτι για να ανταγωνιστούν τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές και ασιατικές φίρμες και σε άλλη κατηγορία εκτός από αυτή των μικρομεσαίων hatchback.

To μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα και αν κατασκευαστεί κάποιο τέτοιο μοντέλο, δεν θα εξοπλίζεται με κινητήρα wankel, αφού το αφεντικό της μάρκας Akira Marumoto έχει ξεκαθαρίσει πως το συγκεκριμένο μοτέρ δεν θα επιστρέψει με την μορφή που το γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Μια επιλογή για την Mazda θα ήταν να βάλει το RX-Vision concept σε παραγωγή με κάποιο μοτέρ βενζίνης να είναι η μόνη λύση, μιας και η εταιρεία έχει κάνει γνωστό πως δεν στηρίζει τον ηλεκτρισμό σαν εναλλακτική πηγή ισχύος για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις