Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έξαλλη η κοινή γνώμη και οι Φορείς...

Έξαλλη η κοινή γνώμη και οι Φορείς...

Διαβάστηκε από 18359 αναγνώστες - 21/10/2023

Όπως είναι κατανοητών, η γενικότερη κατακραυγή αλλά και ο φόβος απέναντι στα μηχανοκίνητα οχήματα κυρίευσε την χώρα μας. Χαρακτηριστικά ανέφεραν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, πως 7 αυτοκίνητα ήταν αρκετά για να σκοτωθεί η άτυχη Ευφροσύνη Βαμβακά, φανταστείτε να γίνουν περισσότερα στους δρόμους, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα… Ποιος να τους αδικήσει για την δικαιολογημένη φοβία τους?
Για την ιστορία να αναφέρουμε, πως ο αστυνομικός διευθυντής της εποχής κάλεσε αρχικά, και τους 7 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να τους κάνει αυστηρότατες συστάσεις να οδηγούν με μεγαλύτερη σύνεση, και έπειτα ξεκίνησε ανακρίσεις με τους εμπλεκόμενους στο ατύχημα αλλά και αυτόπτες μάρτυρες για να μάθει τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να ασκηθεί ποινική δίωξη για φόνο εξ αμελείας, στον τότε υπουργό.


 
Δείγμα πλούτου και καταξίωσης
Το να έχεις στην κατοχή σου αυτοκίνητο, σε μια εποχή που η πραγματική φτώχεια είχε κατακλύσει κάθε εκατοστό της χώρας, ήταν ένα σαφέστατο δείγμα πως είσαι τουλάχιστον μεγαλοαστός. Για όλο τον υπόλοιπο κόσμο ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Συνήθως μέσα σε ένα από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στους δρόμους εκείνη την εποχή, θα ήταν κάποιος πολιτικός ή κάποιος γαλαζοαίματος. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούσαν οι Έλληνες να αποδείξουν την κοινωνική τους καταξίωση αλλά και το εύρος του πλούτου που διέθεταν.
Κάτι που ισχύει μέχρι και σήμερα, με την διαφορά πως, αφού πλέον έχουμε όλοι αυτοκίνητο, οι «έχοντες» θα κυκλοφορήσουν με ένα πανάκριβο exotic μοντέλο για να αποδείξουν την κοινωνική τους αναβάθμιση…