Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα φωτιστικά σώματα παραμένουν στρογγυλά αλλά διαθέτουν πλέον τεχνολογία LED.

Η υφασμάτινη οροφή είναι πολύ καλής ποιότητας και έχει ρετρό καταβολές.

Ευχάριστο εσωτερικό με καλή ποιότητα και βελτιωμένη θέση οδήγησης.

Εκτός από το cabrio ανανεώθηκαν τα τρίπορτα και πεντάπορτα. Από 102 ίππους το cabrio, από 75 τα hatchback.

Εκτός από το cabrio ανανεώθηκαν τα τρίπορτα και πεντάπορτα. Από 102 ίππους το cabrio, από 75 τα hatchback.

Mini με μίνι facelift

23/3/2018

Όλα τα Mini ανανεώθηκαν ελαφρώς μετά ,από τέσσερα χρόνια στην αγορά. Οι οπτικές διαφορές είναι ελάχιστες αλλά αφορούν όλα τα μοντέλα. Τρίπορτα, πεντάπορτα ακόμα και το cabrio.

Tο hightlight είναι, πέρα από τα νέα φώτα ημέρας, τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED που αναμμένα σχηματίζουν το Union-Jack ή αλλιώς την σημαία της Αγγλίας (αλλά χρεώνονται έξτρα).

Υπάρχουν επίσης νέα χρώματα, νέες ζάντες και νέες επενδύσεις στο εσωτερικό. Κατά την διάρκεια της οδήγησης παρατηρήσαμε το νέο σχεδιαστικά 3άκτινο τιμόνι και εκτιμήσαμε την καλή θέση οδήγησης που έχει βελτιωθεί, ενώ ποιοτικά έχει αναβαθμιστεί ελαφρώς.

Μικρές λεπτομέρειες,  όπως ο διακόπτης επιλογής οδηγικού προγράμματος βρίσκεται δίπλα στο κουμπί εκκίνησης και μόνο οι γνώστες θα το βρουν  αλλά σίγουρα δεν θα βολέψει ούτε αυτούς. 

Το Mini διαθέτει πλέον σύστημα ασύρματης φόρτισης, Apple CarPlay, ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο  αλλά και αυτόματη ενημέρωση χαρτών. Όλα αυτά γίνονται από την κεντρική οθόνη η οποία είναι  πλέον αφής. 

Σημαντικότερη είναι η αλλαγή των αυτόματων κιβωτίων. Αντί για μετατροπέα έξι ταχυτήτων, οι εκδόσεις One, Cooper, Cooper S και Cooper D είναι εξοπλισμένες με κιβώτιο επτά ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη και φυσικά με επιπλέον χρέωση. Το Cooper SD συνεχίζει να διατίθεται με 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Υπάρχει μεγάλη γκάμα κινητήρων με αποδόσεις από 75 έως 192  ίππους. 
Όπως σε κάθε Mini, πολλές δυνατότητες customizing για να κάνει ο αγοραστής μοναδικό το δικό του Mini αλλά τώρα γίνεται ακόμα πιο εύκολο μιας και χρησιμοποιείται εκτυπωτής 3D!

Συμπέρασμα 
Ανανεώθηκε ελαφρώς εξωτερικά και «φόρεσε» καινούργια κιβώτια διπλού συμπλέκτη.  Ένα μικρό αλλά πετυχημένο facelft!

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις