Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ακριβείς πληροφορίες για το ποια θα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηλεκτροκίνητων 108/C1/Aygo δεν έχουν γίνει γνωστά.

To ανανεωμένο C1.

To ανανεωμένο Aygo.

Με «ρεύμα» τα επόμενα 108, C1 & Αygo;

19/10/2018

Mεγάλη είναι η πιθανότητα η επόμενα γενιά των τριών αυτών mini να είναι ηλεκτροκίνητη. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Ενδιαφέρον προκαλούν τα δημοσιεύματα που έρχονται από την Γαλλία σχετικά με την πιθανότητα να γίνει ηλεκτροκίνηση η «τριάδα» τωv Peugeot 108, Citroen C1 και Τοyota Aygo που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα μέσω μιας ειδικής συνεργασίας.

Από την πλευρά της, η CEO της Citroen Linda Jackson επιβεβαίωσε τις αναφορές αυτές καθώς όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του C1, η απάντηση που έδωσε ήταν ότι «πιθανότητα θα γίνει ηλεκτρικό». Αυτή είναι μια απόφαση που θα πάρει πάντως το PSA Group, αφού πρώτα προηγηθεί μια συζήτηση με την Τοyota για το αν η ιαπωνική μάρκα είναι σύμφωνη στο να γίνει και το Aygo ηλεκτρικό, αφού πέρα από τα όποια οφέλη, οι δύο κολοσσοί, o όμιλος PSA και η Τοyota, θα κληθούν να καλύψουν κάποιο επιπλέον κόστος για την ανάπτυξή τους.

Ήδη, ο Didier Leroy, πρόεδρος της Τοyota Europe στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου δήλωσε: «Aν βρούμε κάποια κοινή στρατηγική, θα συνεχίσουμε, αν έχουμε διαφορετικές απόψεις, θα υπάρχει κάποιος λόγος να σταματήσουμε τη συνεργασία μας».

Ακριβείς πληροφορίες για το ποια θα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηλεκτροκίνητων 108/C1/Aygo δεν έχουν γίνει γνωστά, φήμες κάνουν λόγο πάντως ότι τα mini μοντέλα αυτά θα εξοπλίζονται με μπαταρίες 20-30kWh με ηλεκτρική αυτονομία 160-200 χλμ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις