Μοντέρνα, σχεδίαση, καλή οδική συμπεριφορά και άνετοι χώροι στο εσωτερικό της νέας B-Class.

Η B-Class εφοδιάζεται με σύστημα αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα προς αποφυγήν ατυχημάτων.

Το μακρύ μεταξόνιο, προϊδεάζει για άνετους χώρους στο εσωτερικό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Mercedes B-Class - Τολμηρή και Μοντέρνα

Διαβάστηκε από 1389 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/2/2019

Η νέα Β- Class προτάσσει πιο τολμηρή και πιο μοντέρνα σχεδίαση, περισσότερη πρακτικότητα και πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, διατηρώντας συνάμα αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του οικογενειακού αυτοκινήτου.

 
   
Τι μας άρεσε και τι όχι:
Τεχνολογικά και όχι μόνο, η B-Class ακολουθεί τα σημεία των καιρών. Ο καθαρός πετρελαιοκινητήρας Euro 6d, εμφανίζει το τραχύ και θορυβώδες πρόσωπο του στις υψηλές στροφές 

Ό τι λογίζεται ως πετυχημένο στην A-Class δεν μπορεί να είναι λάθος στην B-Class. Αυτό σκέφτηκαν μάλλον οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας και προσέδωσαν στη B-Class ένα νέο και πιο τολμηρό σχεδιαστικά παρουσιαστικό, εφοδιάζοντας αυτή μεταξύ άλλων και με το υπερσύγχρονο σύστημα infotainment, το ΜΒUX, το οποίο εντυπωσιάζει με τη φωνητική του λειτουργία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως ξεκινώντας από τη σχεδίαση: Η νέα B-Class εμφανίζει νέες και πιο αρμονικές αναλογίες και γραμμές, με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2,73 μέτρα, τις κολώνες των παραθύρων είναι πιο μικρές έναντι του προκάτοχου μοντέλου, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι πιο μικρά, πιο χυτά και ενσωματωμένα στο αμάξωμα. Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες πρέπει να αναφέρουμε ότι το γερμανικό μοντέλο θα διατίθεται με πέντε μηχανικά σύνολα (δύο μοτέρ βενζίνης και τρία πετρελαίου). 

Με αναβαθμισμένο εσωτερικό
Περνώντας στα ενδότερα αντικρίζουμε μια εικόνα αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη B-Class. Οι θέσεις είναι υψηλά τοποθετημένες, με καλή περιμετρική ορατότητα και λειτουργία μασάζ αν το επιθυμείτε, ο χώρος για τα κεφάλια είμαι κάτι παραπάνω από αρκετός, ενώ απόλυτη τάξη επικρατεί και στο ταμπλό με τα όργανα να είναι απλά στη χρήση τους και σε κοντινή στον οδηγό απόσταση. Ανοίγει παρένθεση: εντύπωση μας προκάλεσε το επενδυμένο με alcantara τιμόνι του αυτοκινήτου της δοκιμής μας. Κλείνει η παρένθεση! Η ποιότητα κατασκευής και τα χρησιμοποιηθέντα υλικά δεν επιδέχονται κριτικής, ενώ τα ψηφιακά όργανα, οι μεγάλες οθόνες (7 ιντσών στο βασικό και 10,25 ιντσών στον προαιρετικό εξοπλισμό) και το έξυπνο σύστημα φωνητικής καθοδήγησης MBUX, προσθέτουν μια high tech πινελιά στην καμπίνα της B-Class.
Για τους πιο απαιτητικούς διαθέσιμα είναι έναντι του σχετικού αντιτίμου, ο κλιματισμός των καθισμάτων, μασάζ, Head- up display και πολλά ακόμη. Εκτός από το πολυτελές ύφος στην καμπίνα του γερμανικού μοντέλου, σημαντικοί είναι και οι χώροι, οι οποίοι είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με το παρελθόν με περίπου ίδιες διαστάσεις αμαξώματος (26 χλστ. μεγαλύτερο σε μήκος και 10 σε πλάτος). Εντελώς καινούργιο είναι στην B-Class το κατά 14 εκ. συρόμενο πίσω κάθισμα και η αναδιπλούμενη πλάτη αυτού, στοιχεία τα οποία και «εκτοξεύουν» τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών από τα 445 στα 705 λίτρα. Συν 260 ολόκληρα λίτρα δηλαδή! Διαθέσιμο είναι επίσης για πρώτη φορά στην B-Class ηλεκτρικό πορτ-μπαγκάζ (προαιρετικός εξοπλισμός). 

Συμπέρασμα
Η νέα B-Class έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου σχέση με το προκάτοχο μοντέλο. Η πληθώρα των βοηθητικών συστημάτων, το ποιοτικότατο εσωτερικό, η φρέσκια και τολμηρή σχεδίαση και οι καθαροί κινητήρες επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές! 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων