Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Tο μελλοντικό μοντέλο θα τοποθετηθεί πιο χαμηλά από το I.D Crozz και θα έχει τις διαστάσεις του νέου Τ-Cross, με μήκος λίγο παραπάνω από τα 4 μέτρα.

Μικρό ηλεκτρικό crossover απο τη VW;

10/1/2019

Νέο μικρό ηλεκτρικό crossover φαίνεται να εξετάζει η γερμανική VW εμπλουτίζοντας την μελλοντική γκάμα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Μπορεί μέχρι στιγμής οι πληροφορίες από την Γερμανία να έκαναν λόγο πως η I.D ηλεκτρική γκάμα της VW έχει ως πρώτη προτεραιότητα να παρουσιάσει μοντέλα στην μικρή και την μικρομεσαία κατηγορία, ωστόσο φήμες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα η μάρκα εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει και ένα μικρό ηλεκτρικό crossover.

Από τα λίγα πράγματα που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το μοντέλο θα τοποθετηθεί πιο χαμηλά από το I.D Crozz και θα έχει τις διαστάσεις του νέου Τ-Cross, με μήκος λίγο παραπάνω από τα 4 μέτρα. Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί θα είναι η ΜΕΒ, η οποία έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί από ηλεκτροκίνητα μοντέλα και είναι σε θέση να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους και άνεση στους επιβάτες.
 
Το πιθανότερο ενδεχόμενο, λόγω και των μικρών του διαστάσεων, είναι να εξοπλιστεί με 48 kWh μπαταρία που θα του προσφέρει 330 χιλιόμετρα αυτονομία, ενώ λόγω της αρχιτεκτονικής της νέας πλατφόρμας, είναι εύκολο για την VW να τοποθετήσει το ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα και να κάνει το νέο μοντέλο πισωκίνητο.

Αν το μικρό ηλεκτρικό crossover λάβει το πράσινο φως, θα είναι έτοιμο να μπει σε παραγωγή στις αρχές του 2020.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις