Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Διαστάσεις-Σχεδίαση

    Διαβάστηκε από 18354 αναγνώστες - 7/7/2019

    Διαστάσεις χώροι
    Η νέα Mercedes CLA 2019 μεγάλωσε σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο κατά 5 εκατοστά, τόσο στο μήκος (4,69 μέτρα), όσο και στο πλάτος (1,83 μέτρα), ενώ αμετάβλητο παρέμεινε το ύψος, το οποίο ανέρχεται στα 1,44 μέτρα. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 3 εκ. και το μετατρόχιο κατά 6,3 εκ. Οι χώροι στο μπροστινό μέρος είναι πιο άνετοι, κάτι το οποίο ισχύει και για τον χώρο για τους ώμους στην πίσω σειρά καθισμάτων. Η πρόσβαση στο πίσω μέρος προϋποθέτει μια σχετική ευλυγισία λόγω της απότομης κλίσης της οροφής ως απόρροια της κουπέ αισθητικής. Ο χώρος αποσκευών από την άλλη μειώθηκε λίγο, από τα 470 στα 460 λίτρα, έχει όμως μεγαλύτερο κατά 26 εκατοστά άνοιγμα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. 



    Σχεδίαση
    Η νέα CLA φαντάζει πιο cool και φρέσκια σχεδιαστικά σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο. Η σχεδίαση της ορίζεται από τις καθαρές γραμμές και τις έντονες νευρώσεις, το επιθετικό ρύγχος, τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο, και ένα πίσω τμήμα το οποίο παραπέμπει στα μεγάλα κουπέ της γερμανικής εταιρείας. Αν την παρατηρήσει κανείς από το πλάι, έχει την εντύπωση ότι το πίσω τμήμα «σπρώχνει» το αυτοκίνητο προς τα μπροστά. Στο εσωτερικό ακολουθήθηκε η ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία όπως και στην A-Class.



    Τα υλικά είναι κορυφαίας ποιότητας και υπεράνω κριτικής, τα καθίσματα είναι κομψά και άνετα, όχι όμως με την πλευρική στήριξη, την οποία θα περίμενε κάποιος από ένα όχημα της κατηγορίας. Το νέας σχεδίασης τιμόνι, η μεγάλη και πλήρως ψηφιακή οθόνη και οι τρείς αεραγωγοί, οι οποίοι παραπέμπουν σε τουρμπίνες είναι απλά χάρμα ιδέσθαι. 
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ