Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H νέα CLA διαθέτει έναν εξαιρετικό συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης cw της τάξης του 0,23.

    Οδηγώντας - Κινητήρες – Εξοπλισμός

    Διαβάστηκε από 18355 αναγνώστες - 7/7/2019

    Για τις ανάγκες της δοκιμής είχαμε στη διάθεσης μας το κορυφαίο μοντέλο Mercedes CLA 250 4Matic. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω το μετατρόχιο της νέας CLA έχει αυξηθεί κατά 6,3 εκ. και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό στο δρόμο, όπου η CLA πατάει πλέον καλύτερα και είναι απίστευτα σταθερή. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,0 λίτρων σε συνδυασμό με την τετρακίνηση μεταφέρει την ισχύ των 224 ίππων με εντυπωσιακό τρόπο στο δρόμο, ενώ διακρίνεται και για το εξαιρετικό του τράβηγμα μέχρι και τις 4.000 στροφές. Από εκεί και πάνω εμφανίζεται όμως κάπως ράθυμος και το 7άρι κιβώτιο αργεί κάπως στην αλλαγή των σχέσεων, ενώ διατηρεί αρκετά τις σχέσεις στη λειτουργία sport προς χάριν της οδηγικής απόλαυσης. Προς αυτή την κατεύθυνση συνδράμουν τόσο η σκληρή ανάρτηση, όσο και το κάπως σκληρό σύστημα διεύθυνσης. Στη λειτουργία comfort η νέα CLA εμφανίζεται πιο ήρεμη και πιο ισορροπημένη, η ανάρτηση αποσβένει ιδανικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, ενώ και το τιμόνι είναι πιο ελαφρύ, όχι όμως και ασαφές. 



    Κινητήρες –εξοπλισμός
    Εκτός από τον κινητήρα του μοντέλου της δοκιμής μας, η νέα CLA εφοδιάζεται με ένα μοτέρ πετρελαίου 2,0 λίτρων (220d) με εσωτερικό κωδικό OM 654q [ήδη Euro 6d χωρίς Temp] 190 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με ένα νέο 8άρι DSG κιβώτιο, ενώ για τους πιο «εγκρατείς» διαθέσιμος είναι ο οικονομικός (3,8 λτ/100χλμ. σύμφωνα με την εταιρεία) 180d των 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 116 ίππους και συνεργάζεται με 7άρι DSG κιβώτιο. Η νέα CLA θα διατίθεται με πληθώρα βοηθητικών συστημάτων, τα οποία συνδράμουν στην ασφάλεια κατά τις μετακινήσεις. Τέτοια είναι επί παραδείγματι το σύστημα PRE-SAFE, το βοηθητικό σύστημα πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης, τα φωτιστικά σώματα Led Multibeam, το σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, ο αισθητήρας αναγνώρισης αλλαγής λωρίδας, το σύστημα προσαρμογής ταχύτητας και πολλά άλλα ακόμη.


    Συμπέρασμα
    Η νέα Mercedes CLA έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, μιας και είναι πιο άνετη με καλύτερους χώρους, δυναμική σχεδίαση, χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων και εξαιρετική οδική συμπεριφορά. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ