Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Aνετη και ασφαλής η οδική συμπεριφορά της νέας Corolla.

ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ: Toyota Corolla Hatch-back - Αναγέννηση κορυφής!

Διαβάστηκε από 7333 αναγνώστες - 12/3/2019

Η Corolla επέστρεψε, με νέα σχεδίαση και βελτιωμένους υβριδικούς κινητήρες, δείχνοντας πανέτοιμη να παραμείνει στην κορυφή, διατηρώντας και τον τίτλο του Παγκόσμιου Best seller.

Όταν μιλάμε για την Toyota Corolla, θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας, πως αναφερόμαστε στo μοντέλο που οδηγεί από την κορυφή, τις εξελίξεις στην κατηγορία της. Η Corolla δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις σε καμία χώρα του πλανήτη, αφού από το 1966 που πρωτοκυκλοφόρησε μέχρι και σήμερα, έχει ξεπεράσει τα 46.000.000 πωλήσεις, ατενίζοντας τον ανταγωνισμό της από πολύ ψηλά. 

Σχεδίαση
H 12η γενιά του παγκόσμιου best seller βασίζεται όπως το Prius και το C-HR στην πλατφόρμα TGNA (Toyota New Global Architecture) και έπρεπε να συνδυάζει ασφάλεια και δυναμική ευχαρίστηση, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Toyota. Διαθέτει πιο αιχμηρή και πιο φρέσκια σχεδίαση, από όπου και αν το παρατηρήσει κάποιος, ενώ το αμάξωμά της είναι 60% πιο άκαμπτο. Υιοθετεί ένα σημαντικά πιο δυναμικό σχεδιασμό και πιο εντυπωσιακό στυλ, έχοντας ένα “ελαφρύτερο” σχήμα και ένα πιο ελκυστικό, χαμηλότερο καπό, το οποίο με τη σειρά του βελτιώνει την ασφάλεια δίνοντας στον οδηγό μια καθαρότερη οπτική προς τα εμπρός. Διατίθεται σε 3 αμαξώματα, το κλασικό 5θυρο, το ιδιαίτερα δημοφιλές 4θυρο σεντάν και το πολύ πρακτικό στέισον Touring Sports, για τους λάτρεις των χώρων. Το 5θυρο, που μας αφορά περισσότερο, έχει μήκος 4,37 μέτρα, έχει πιο χαμηλή θέση οδήγησης σε σχέση με το Auris, ενώ είναι και κατά 2,5 εκατοστά πιο χαμηλό σε σύγκριση μαζί του. Παράλληλα, έχει ακολουθηθεί το γνωστό μοτίβο με το χαμήλωμα της οροφής στο πίσω μέρος, με αποτέλεσμα να δίνει ένα πιο σπορτίφ τόνο στον χαρακτήρα του μοντέλου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις