Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πνοή στους κινητήρες εσωτερικής καύσης υπόσχεται να δώσει η MWI με την νέα τεχνολογία.

Νέα τεχνολογία μειώνει τις εκπομπές ρύπων κατα 80%

14/12/2018

Κατά τα λεγόμενα της Micro Wave Ignition AG (MWI) μια νέα τεχνολογία υπόσχεται 80% λιγότερους ρύπους και 30% κατανάλωση βενζίνης και πετρελαίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή μέσα του εξωτερικού υπεύθυνη για τη δημιουργία της νέας τεχνολογίας είναι μία νέα startup γερμανική εταιρεία που ονομάζεται, Micro Wave Ignition AG (MWI), που ισχυρίζεται ότι διαθέτει την τεχνολογία που θα σώσει τους κινητήρες εσωτερικής  καύσης.  
 
Με λίγα λόγια η MWI λέει ότι η νέα τεχνολογία μπορεί να μειώσει την κατανάλωση βενζίνης και πετρελαίου κατά 30% και των εκπομπών ρύπων κατά 80%. Αυτά επιτυγχάνονται με τη χρήση παλμικών μικροκυμάτων που είναι υπεύθυνα για την ανάφλεξη του καυσίμου, καταργώντας τα μπουζί στην περίπτωση των βενζινοκινητήρων, αλλά και τα μπουζί πυράκτωσης (glow plug) στους κινητήρες ντίζελ. Έτσι η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται στη συνέχεια λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας στην οποία φλέγεται το καύσιμο.

Μπορεί η εταιρεία να μην είναι ιδιαιτέρως γνωστή, έχοντας έδρα στη μικρή πόλη Empfingen, ωστόσο οι τεχνολογίες της έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ορισμένων μεγάλων επενδυτών. Ένας από αυτούς είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος της Porsche Wendelin Wiedeking, ο οποίος μαζί με μία ομάδα άλλων ιδιωτών κατέχουν περίπου το 20% της MWI.
 
Τέλος γίνεται λόγος πως η εταιρεία αναζητά ήδη έναν αγοραστή και έναν διεθνή εταίρο για να βοηθήσει στη διάθεση της νέας τεχνολογίας στην αγορά.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις