Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το νέο A1 Sportback θα κατασκευάζεται εκεί μαζί με τα SEAT Ibiza και Αrona.

Νέο Audi Α1: Ξεκίνησε η παραγωγή του

15/10/2018

To νέο A1 μπήκε στη γραμμή παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Ισπανίας δίπλα στα Ibiza και Arona.

Την έναρξη της παραγωγής του ολοκαίνουριου Α1 ανακοίνωσαν SEAT και Audi. To μοντέλο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της ισπανικής μάρκας στο Martorell και θα εξάγεται από εκεί σε κάθε γωνιά της γης.

Ο διευθυντής και υπεύθυνος παραγωγής της Audi, κ. Peter Kössler δήλωσε: «Tα τελευταία χρόνια, το εργοστάσιο του Martorell με τους ειδικευμένους εργαζόμενους που διαθέτει παρήγαγαν το Q3 επιτυχημένα. Το εργοστάσιο έχει μεγάλη εμπειρία με ποιοτικότατο σύστημα παραγωγής της Audi και έτσι είναι το ιδανικό μέρος να κατασκευαστεί το νέο Audi A1».

Από την άλλη πλευρά, ο αντιπρόεδρος Παραγωγής της SEAT Christian Vollmer σημείωσε: «To νέο A1 θα κατασκευαστεί με πολύ υψηλά στάνταρ. Η επιλογή να κατασκευαστεί το νέο A1 στο Martorell αποτελεί απόδειξη της δουλείας που γίνεται στο εργοστάσιο αυτό.»

Το νέο A1 Sportback θα κατασκευάζεται εκεί μαζί με τα SEAT Ibiza και Αrona με τα οποία άλλωστε μοιράζεται την MQB A0 πλατφόρμα. Οι εγκαταστάσεις αυτές ήταν υπεύθυνες για την παραγωγή περίπου 800.000 Αudi Q3, μέχρι που η παραγωγή του μεταφέρθηκε στην Ουγγαρία. Το εργοστάσιο του Martorell  είναι αυτό που παράγει τα περισσότερα αυτοκίνητα στην Ισπανία ενώ η φίρμα, για να διασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα, προχώρησε στην πρόσληψη 500 νέων εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις