Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τεράστιοι τροχοί 20 ιντσών, εισαγωγείς αέρα εμπρός και φυσικά το σήμα της Cupra στη μάσκα

Οι εμπρός και οι πίσω θόλοι είναι εμφανώς φουσκωμένοι υπογραμμίζοντας την διαφορετικότητα του ισχυρότερου Ateca

Σπορ εσωτερικό με αλουμινένια πεντάλ, alcantara και φυσικά μαύρο γυαλιστερό πλαστικό

Το Cupra TCR θα είναι το πρώτο αγωνιστικό μοντέλο της νέας εταιρίας με τον νέο εμπορικό σήμα

Νέο CUPRA Ateca

22/2/2018

Ateca 300 ίππων. Η SEATπερνάει στην αντεπίθεση και ξεχωρίζει πλέον την Cupra από την υπόλοιπη γκάμα.

Η SEAT περνάει στην αντεπίθεση  και ξεχωρίζει πλέον την CUPRA από την υπόλοιπη γκάμα. Είχε γίνει λόγος για ένα ξεχωριστό brand που ήθελε η Seat για τα σπορ μοντέλα της. Αποφάσισαν να δώσουν την επωνυμία των κορυφαίων εκδόσεων των μοντέλων της SEAT στο νέο brand. Από το φθινόπωρο θα ξεκινήσουν οι Ισπανοί να «τρέχουν» με το νέο τους σήμα και θα είναι η Cupra για την SEAT ότι η AMG για την Mercedes.


Το πρώτο μοντέλο θα μας δείξει την μυώδη εμφάνισή του στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο και τα πρώτα μοντέλα θα φτάσουν στους αγοραστές το φθινόπωρο.


Οι εμπρός και οι πίσω θόλοι είναι εμφανώς φουσκωμένοι υπογραμμίζοντας την διαφορετικότητα του ισχυρότερου Ateca. Το CUPRA είναι διαφορετικό και αυτό είναι εμφανές παντού . Στο εσωτερικό συναντάμε δέρματα, πεντάλ αλουμινίου, Alcantara και φυσικά μεγάλες ποσότητες γυαλιστερού μαύρου πλαστικού.


Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται βέβαια κάτω από το καπό που συναντάμε έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 300 ίππων που θα διαθέτει και φίλτρο μικροσωματιδίων. Οι ζάντες είναι 20 ιντσών και τα φρένα εξίσου αγωνιστικά μιας και θα είναι Brembo. Έχουν γίνει επεμβάσεις στο σύστημα διεύθυνσης και φυσικά στο 7άρι κιβώτιο DSG.


Τα πρώτα 100 χλμ θα έρχονται σε μόλις 5,4 δλ και ο οδηγός θα απολαμβάνει το ταξίδι από την άριστη θέση οδήγησης.  


Συμπέρασμα: Το ντοπαρισμένο Ateca θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα φέρει το νέο σήμα της ξεχωριστής πλέον CUPRA. Θα αποδίδει 300 ίππους και θα είναι το ισχυρότερο SUV της SEAT . Η γκάμα της CUPRA θα μεγαλώνει συνεχώς και αναμένονται Leon αλλά και Ibiza. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις