Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το τρίτο μοντέλο της οικογένειας «Ν» της Hyundai είναι πλέον γεγονός.

Το πίσω μέρος έχει και αυτό τις δικές του διαφορές με προεξέχουσες τις δύο απολήξεις τους συστήματος εξάτμισης αλλά και ενός αεροδυναμικού διαχύτη.

Περνώντας στον εσωτερικό διάκοσμο, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει exclusive τιμόνι Ν, ενώ τα καθίσματα κοσμούνται με κόκκινες ραφές.

Νέο Hyundai i30 Fastback N

27/9/2018

Το τρίτο μοντέλο της οικογένειας «Ν» της Hyundai είναι πλέον γεγονός, με τη φίρμα να παρουσιάζει και επίσημα το i30 Fastback N, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα i30 N και το Veloster N.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση το νέο «καυτό» πεντάθυρο μοντέλο της κορεατικής μάρκας υιοθετεί πολλά στοιχεία από το κανονικό i30 Fastback, ωστόσο έχει λάβει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να ξεχωρίζει. Στο εμπρόσθιο μέρος βλέπουμε να έχουν τοποθετηθεί διαφορετικής σχεδίασης LED φώτα ημέρας που ενσωματώνονται στις δύο εισόδους αέρα που βρίσκονται στις άκρες του προφυλακτήρα, ενώ στο κάτω μέρος του σπόιλερ υπάρχει η λεπτή κόκκινη γραμμή που βρίσκουμε και στο i30 N.

Πάει για νέο ρεκόρ το Hyundai i30 Fastback N
 
Πηγαίνοντας προς τα πίσω οι κόκκινες δαγκάνες φρένων ξεχωρίζουν μέσα από τις ακτινωτές ζάντες, ενώ το πίσω μέρος έχει και αυτό τις δικές του διαφορές με προεξέχουσα τις δύο απολήξεις τους συστήματος εξάτμισης αλλά και ενός αεροδυναμικού διαχύτη.

Περνώντας στον εσωτερικό διάκοσμο, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει exclusive τιμόνι Ν, ενώ τα καθίσματα κοσμούνται με κόκκινες ραφές, κάτι που συναντάμε και στους δύο ακριανούς αεραγωγούς οι περιφέρειες των οποίων είναι βαμμένες στην ίδια κόκκινη απόχρωση. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη φίρμα παρόλο τον πιο σπορ σχεδιασμό η χρηστικότητα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα όπως για παράδειγμα ο χώρος αποσκευών ο οποίος από τα 450 λίτρα μπορεί να αυξηθεί στα 1.351 λίτρα αν «πέσουν» τα πίσω καθίσματα. Μία οθόνη αφής 8 ιντσών (με πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας με Apple CarPlay και Android Auto), είναι μέρος της καμπίνας, στην οποία προβάλλεται και όσα δείχνει η κάμερα που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος.
 
Πόσο αντέχει το Hyundai i10 «φορτωμένο» με 80.000 χιλιόμετρα

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων απαρτίζεται αποκλειστικά από έναν 2,0 λτ υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης αλλά σε δύο εκδόσεις Standard και Perfomance με απόδοση 250 άλογα και 275 ίππους αντίστοιχα. Στην έκδοση Standard το i30 Fastback N κάνει τα 0-100 χλμ.ώρα σε 6,4 και στην Perfomance σε 6,1 δευτερόλεπτα. Και οι δύο εκδόσεις αποδίδουν την ίδια ροπή (353 Νm) και συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανοκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς με μέγιστη ταχύτητα τα 250 χλμ/ώρα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως όπως και στο i30 N, έτσι και σε αυτή την περίπτωση το μοντέλο έχει  5 διαφορετικά modes οδήγησης: Eco, Normal, Sport, N και N Custom, ενώ μέρος του εξοπλισμού είναι αρκετά συστήματα υποβοήθησης οδηγού.
 
Η Hyundai θα παρουσιάσει το i30 Fastback N την επόμενη εβδομάδα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις