Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Την επίσημη παρουσίαση του νέους της πρωτότυπου πραγματοποίησε η Peugeot παρουσιάζοντας το e-Legend, το οποίο έρχεται με ρετρό σχεδίαση και 16 οθόνες!

στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα αλά Mustang συμβάλουν στην άγρια όψη του e-Legend.

Η φίρμα αναφέρει πως το e-Legend έχει συνολικά 16 οθόνες διαφορετικών μεγεθών.

Νέο Peugeot e-Legend concept με 16 οθόνες

21/9/2018

Την επίσημη παρουσίαση του νέους της πρωτότυπου πραγματοποίησε η Peugeot παρουσιάζοντας το e-Legend, το οποίο έρχεται με ρετρό σχεδίαση και 16 οθόνες!

Το νέο Coupe  μοντέλο έχει αντλήσει την έμπνευσή του από το παλιότερο 504 Coupe, το οποίο σχεδιάστηκε το μακρινό 1960 από τη συνεργασία της γαλλικής μάρκας με την Pininfarina και όπως εύκολα γίνεται κατανοητό από την ονομασία του πρόκειται για ένα ηλεκτρικό concept, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί και ένα προηγμένο αυτόνομο σύστημα οδήγησης.
 
Στο εμπρόσθιο μέρος μπορούμε να δούμε πως έχει εγκατασταθεί μία επιθετικής σχεδίασης μάσκα, που περιλαμβάνει εξάγωνα φωτιστικά σώματα, αλλά και ένα σπλίτερ, ενώ ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζει είναι το μακρύ καπό με τις δυναμικές γραμμές. Στο πλαϊνό μέρος οι ζάντες είναι διάστασης 19 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα αλά Mustang συμβάλουν στην άγρια όψη του e-Legend.

Στο εσωτερικό, το θέμα του ρετρό συνεχίζεται καθώς το e-Legend υιοθετεί μια μινιμαλιστική διάταξη που συνδέεται με τους βασικούς εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων από το παρελθόν. Τα συμβατικά χειριστήρια έχουν αντικατασταθεί από μια οθόνη αφής 6 ιντσών και ένα περιστροφικό κουμπί, ενώ στα αριστερά του τιμονιού υπάρχει μια ψηφιακή μπάρα που εμφανίζει διάφορες διαθέσιμες εντολές που μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης.
 
Ωστόσο ίσως το πιο σημαντικό τεχνολογικό στοιχείο είναι πως το concept διαθέτει οθόνες 29 ιντσών στις πόρτες και οθόνες 12 ιντσών ενσωματωμένες στα αλεξήλια. Υπάρχει επίσης μια τεράστια curved οθόνη 49 ιντσών, με τη φίρμα να αναφέρει πως το e-Legend έχει συνολικά 16 οθόνες διαφορετικών μεγεθών.
 
Σε ότι αφορά το σύστημα κίνησης η Peugeot εγκατέστησε ένα τεράστιο πακέτο μπαταριών 100 kWh που παρέχει αυτονομία κίνησης για 600 χιλιόμετρα και μπορεί μέσα σε 25 λεπτά να φορτιστεί τόσο ώστε να κινήσει το νέο coupe για 500 χιλιόμετρα. 462 άλογα είναι η ισχύς ενώ 800 Nm είναι η ροπή επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα πριν την τελική ταχύτητα των 220 χλμ./ώρα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το μοντέλο θα κάνει την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στο Σαλόνι Αυτοκίνητου που θα γίνει στο Παρίσι σε λίγες ημέρες.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις