Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ένα νέο οδηγικό mode για την κορυφαία έκδοση του Model 3 προσφέρει η Tesla.

Nέο Track Mode για το Model 3 (+vid)

13/11/2018

Ένα νέο οδηγικό mode για την κορυφαία έκδοση του Model 3 προσφέρει η Tesla, το οποίο όπως αποκαλύπτει και το όνομά του μετατρέπει το ηλεκτρικό σεντάν σε ένα αυτοκίνητο κατάλληλο για πίστα.

Έχοντας πάρει την ονομασία «Track Mode» το νέο οδηγικό πρόγραμμα για το κορυφαίο Model 3 Dual Motor Performance, προσφέρει -σύμφωνα με την εταιρεία- στο αυτοκίνητο ακόμα καλύτερη σταθερότητα αλλά και αναβαθμισμένες επιδόσεις για οδήγηση σε πίστα.
 
Η Tesla αναφέρει πως έχει προγραμματίσει το λογισμικό με τέτοιο τρόπο για να μπορεί να αποφασίζει μόνο του τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει την ισχύ που παράγουν οι δύο ηλεκτροκινητήρες, αλλά και πως αυτή θα κατανέμεται κατά τη διάρκεια που ο οδηγός κινείται στην πίστα. Έτσι το αυτοκίνητο αποκτά καθ όλη τη διάρκεια καλύτερη πρόσφυση αφού περιορίζεται το ενδεχόμενο υποστροφής, ενώ κερδισμένο βγαίνει και το σύστημα πέδησης, μιας ο οδηγός μόνο με το πεντάλ του γκαζιού μπορεί να χειρίζεται καλύτερα το αυτοκίνητο, παίρνοντας έτσι το πόδι του από το φρένο. Επιπλέον η φίρμα υποστηρίζει πως το νέο λογισμικό ψύχει την μπαταρία και τους κινητήρες.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις του Model 3 Dual Motor Performance με τη χρήση του Track Mode. Το ηλεκτρικό σεντάν μπορεί να φτάσει τα 96 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτά, ενώ η ισχύς που παράγουν τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα στον μπροστά άξονα και ένα στον πίσω) λέγεται πως φτάνει τους 450 ίππους.
 
Το Track Mode αναπτύχθηκε με τη βοήθεια του Randy Pobst, ο οποίος δοκίμασε ένα εξοπλισμένο με αυτό το λογισμικό Model 3 Dual Motor Performance, στην πίστα Willow Springs την οποία και διάνυσε σε 1: 21.49, χρόνος που είναι ταχύτερος από αυτόν που έκανε η Ferrari 458 Italia (1: 22.30). 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις