Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    H καλύτερη Porsche 911 όλων των εποχών

    Διαβάστηκε από 37773 αναγνώστες - 4/8/2019

    Σε τελική ανάλυση είναι μόνο κάποιες λεπτομέρειες, που μπορεί κάποιος να πει πως τον εκνευρίζουν. Κι αυτό, επειδή πρέπει οπωσδήποτε να βρεί κάποιο αρνητικό.. Εχουμε λοιπόν, την περιορισμένη ορατότητα του οδηγού όταν η οροφή είναι κλειστή και αυτό είναι όλο.. Από την άλλη, θα μαγευτείς με πολύ όμορφες, ηλεκτρικές εξωτερικές χειρολαβές στις πόρτες και το μοχλό του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Στην πράξη, οι υπεύθυνοι σχεδίασης του εσωτερικού συμμάζεψαν το cockpit, που έχει το στιλ των πρώτων γενιών της Porsche 911, επιλογή που δεν ωφέλησε όμως τη λειτουργικότητα, καθώς θα ψάχνεις για πολύ ώρα να βρεις τους διακόπτες με τα φώτα. 



    Στο δρόμο με την Porsche 911
    Το βάρος των σχεδόν 1,7 τόνων ακούγεται (και είναι) πολύ. Ωστόσο, κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν μπορεί να αποκρύψει αυτό το γεγονός με τόσο ξεχωριστό τρόπο όσο η 911. Ο εξακύλινδρος biturbo κινητήρας εμφανίζεται δυνατός, ανεξάρτητα με το πόσες σ.α.λ. δείχνει το στροφόμετρο, τουλάχιστον όταν έχει ξεπεραστεί αυτό το μικρό χρονικό διάστημα του turbo lag. Από την πλευρά τους, η ανάρτηση και η τετραδιεύθυνση μπορούν να κάνουν περισσότερα απΆ όσα ζητούν οι κάθε λογής δρόμοι. Και παρά την εκπληκτική επιθετικότητα, που εκπέμπει η ανοικτή Porsche 911, παρέχει αρκετή άνεση, ενώ τα κακής ποιότητας οδοστρώματα, τα οποία για παράδειγμα βασανίζουν τα RS της Audi, η Porsche τα αντιμετωπίζει με μεγάλη μαεστρία.



    Πάντως, και η ποιότητα της κατασκευής της οροφής πείθει σε απόλυτο βαθμό. Ο τρόπος αναδίπλωσής της είναι εκπληκτικός και πανέξυπνος, με αποτέλεσμα ακόμα και στις πολύ υψηλές ταχύτητες του αυτοκινητοδρόμου, η οροφή να μη φουσκώνει καθόλου. Και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο αεροδυναμικός θόρυβος είναι ανάλογος με αυτόν της coupe έκδοσης, κάτι που ισχύει και για τον αεροδυναμικό συντελεστή, που είναι της τάξης του 0,29.

    Συμπέρασμα
    Η βασική τιμή των 142.259 ευρώ (στη Γερμανία) δεν εκπλήσσει, ούτε απογοητεύει, κανέναν, αν και αυτή είναι η μισή αλήθεια, αφού οποιοδήποτε στοιχείο καλλωπισμού είναι προαιρετικό και στοιχίζει φυσικά κάτι παραπάνω. Μια Porsche μπορεί να σε παρασύρει μακριά γενικώς, από τη λήψη λογικών αποφάσεων. Πάντως, η νέα 911 χάρη στα προσόντα της, είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό αυτοκίνητο. Είναι η καλύτερη 911 όλων των εποχών. Τόσο απλά...
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ