Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οδηγούμε το νέο Opel Grandland X Hybrid4 των 300 ίππων

Διαβάστηκε από 36487 αναγνώστες - 21/1/2020

Το νέο Opel Grandland X Hybrid4 έχει πολλά... boom - και είναι παρόλ αυτά πολύ συνετό. Όλοι οι εργαζόμενοι της Opel, είναι πλέον πολύ υπερήφανοι και απολαμβάνουν τα δεδομένα: 300 PS, χάρη στη δύναμη τριών (!) κινητήρων, δηλαδή έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρων.

Η ροπή φτάνει τα 520 Nm και μάλιστα, δεν πρόκειται να χαθεί κάτι από αυτά στην άσφαλτο, με κάποιο σπινάρισμα για παράδειγμα, χάρη στην τετρακίνηση. Και στο τέλος, αυτό το μαύρο καπό του κινητήρα! Όπως στο Kadett C της δεκαετίας του 1970. Καλώς ήρθες, νέο Opel Grandland X Hybrid4. Έπειτα από τα πρώτα χιλιόμετρα μαζί του, λέμε πως στην Opel αστράφτει ο κεραυνός! Περισσότερη δύναμη δεν έχει κανένα άλλο μοντέλο από το Rüsselsheim, πέρα βέβαια, από το Rallye-Ascona του Walter Röhrl, που βρίσκεται στο υπόγειο, στο μουσείο της φίρμας.
 

 
Από το λανσάρισμα του Grandland X, που παράγεται στο Eisenach, έως σήμερα η Opel έχει πουλήσει στην Ευρώπη 180.000 μονάδες του. Μάλιστα, και η plug-in-hybrid εκδοχή του εκεί κατασκευάζεται, και μάλιστα, με τα καλύτερα συστατικά. Ως Hybrid4 το SUV εφοδιάζεται με έναν turbo βενζινοκινητήρα 200 PS. Ο ηλεκτροκινητήρας στον μπροστινό άξονα αποδίδει 110 PS και παρέχει τη δύναμή του στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, 8 σχέσεων. Με τον ηλεκτροκινητήρα των 113 PS στον πίσω άξονα, το Grandland έχει γίνει ένα ηλεκτροκίνητο 4x4. Η συνδυαστική ισχύς, με γεμάτες μπαταρίες, φτάνει τα 300 PS και η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται -κατά WLTP- στα 59 km.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις