Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα μοντέλα που θα σταματήσουν είναι τα Adam, Karl και Cascada.

Opel: Ποια μοντέλα αποφάσισε να κόψει

10/10/2018

Χωρίς τρία μοντέλα σχεδιάζει το μέλλον της η Opel. Δείτε τι ετοιμάζει μέσα στα δύο επόμενα χρόνια.

Ενδιαφέρον προκαλούν οι πληροφορίες που έρχονται από τα στρατόπεδα της Opel και του γαλλικού ομίλου PSA σχετικά με το μέλλον της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, η Opel αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να ανακοινώσει και επίσημα πως τρία μοντέλα της γκάμας της θα «κοπούν» οριστικά από την γκάμα της με στόχο να επικεντρωθούν οι προσπάθειες της στην παραγωγή SUV και ηλεκτροκίνητων εκδόσεων για την πλειοψηφία των μοντέλων της.

Τα μοντέλα που θα σταματήσουν είναι τα Adam, Karl και Cascada, με την Opel να θέλει τώρα να επικεντρωθεί στο νέας γενιάς Corsa που θα είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο έτος και θα διατίθεται και με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, τον αντικαταστάτη του Vivaro και το επόμενο Mokka X, που θα αργήσει λίγο παραπάνω, μιας και η παρουσίαση του υπολογίζεται το 2020. Το Mokka μαζί με τα Astra και Ιnsignia είναι από τα λίγα μοντέλα της Opel που αυτή την στιγμή βασίζονται ακόμα σε πλατφόρμα της General Motors, πράγμα πάντως που αναμένεται να αλλάξει στην επόμενη γενιά τους.

Τέλος, όσον αφορά τις φήμες που έλεγαν ότι σύντομα θα κάνει ντεμπούτο ένα SUV που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας SUV, διαρροές από την Οpel κάνουν λόγο πως, αν και κάτι τέτοιο είναι μέσα στα πλάνα της μάρκας, δεν θα πρέπει να το περιμένουμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις