Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

O Μοers ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό.

Όχι σε SUV λέει η ΑΜG

13/3/2018

Tην πρόθεση της να μην λανσάρει κάποιο δική της κατασκευής SUV εξέφρασε η ΑΜG μέσω δηλώσεων του επικεφαλής της, Τοbias Moers. Γιατί όμως;

Η ΑΜG αποτελεί για την Mercedes το τμήμα που δίνει στα μοντέλα του γερμανικού κολοσσού εκδόσεις υψηλών επιδόσεων, προσφέροντας τους παράλληλα πιο σπορτίφ και «άγρια» εμφάνιση. Η AMG ωστόσο κατ εξαίρεση κατασκευάζει και κάποια δικά της μοντέλα, συνήθως supercars, με σκοπό να ανταγωνιστεί φίρμες όπως η Lamborgini και η Ferrari.

Ο Τοbias Moers, το αφεντικό της ΑΜG, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τα επόμενα σχέδια που έχει το τμήμα σημειώνοντας: « Όσον αφορά τα SUV, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα Μercedes που προσφέρουμε εκδόσεις. Το ξέρω ότι πολλοί θα επιθυμούσαν κάποιο SUV κατευθείαν από την AMG αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στα πλάνα μας γιατί είμαστε πολύ απασχολημένοι.»
 
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος όμως; O ίδιος ο Μοers ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό λέγοντας: « Πρέπει να σκεφτούμε πως υπάρχει κάποιο πλάνο στην συνεργασία της Μercedes με την ΑΜG. Aν γίνει κάποιο δικό μας ΑΜG μοντέλο, θα έπαιρνε σημαντικό μερίδιο από τις πωλήσεις (της Μercedes). Είναι κάτι που δεν έχει λογική».

Πάντως, αυτό το ενδεχόμενο δεν εμπόδισε το λανσάρισμα της 4θυρης AMG GT που τοποθετείται ουσιαστικά πάνω από την Mercedes CLS και αποτελεί το τρίτο αποκλειστικά ΑΜG μοντέλο δίπλα στην SLS AMG και τη ΑΜG GT.

Εσείς θα θέλατε να δείτε κάποιο SUV μοντέλο κατευθείαν από την AMG;
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις