Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Ογκώδες και Πολυτελές

    Διαβάστηκε από 6110 αναγνώστες - 14/5/2019

    Σε σύγκριση με το Q7, η γραμμή της coupe οροφής του Q8 είναι περισσότερο σαφής, αλλά όχι τόσο έντονη όπως στο συγγενικό Lamborghini Urus, που ανήκει στην ίδια πλατφόρμα. Όσον αφορά τα πλευρικά παράθυρα χωρίς πλαίσιο, η Audi νιώθει ιδιαίτερα περήφανη, καθώς ισχυρίζεται ότι είναι το μοναδικό SUV στον κόσμο με αυτό το χαρακτηριστικό, κάτι το οποίο δεν είναι απόλυτα αληθές, γιατί το Maserati Levante και η Lamborghini Urus φέρουν την ίδια τεχνολογία. Στο πίσω μέρος του Q8 φέρει τη συνεχή λωρίδα φωτισμού, η οποία προορίζεται για τα κορυφαία μοντέλα. Ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Audi Marc Lichte εξηγεί ότι τα μοντέλα A7, A8 και Q8 σχεδιάστηκαν όλα μέσα στο ίδιο έτος, ακόμη και τα εσωτερικά τους μέρη.



    Θα μπορούσες να νομίσεις ότι κάθεσαι μέσα σε ένα A8, αν εξαιρέσεις τις διαφορές σε λεπτομέρειες όπως το τιμόνι και οι αεραγωγοί. Ο ανταγωνισμός δεν διαθέτει τόσο καθαρό cockpit με οθόνη εικονικής πραγματικότητας, κύρια οθόνη 10,1 ιντσών συμπεριλαμβανομένης της οθόνης των 8,6 ιντσών, χωρίς περιστροφικό κουμπί και χωρίς touchpad. Η λειτουργία χωρίς κουμπιά με οπτική ανάδραση είναι ρυθμιζόμενη σε διάφορα επίπεδα. Ο χώρος είναι μεγάλος με απίστευτη αίσθηση, ενώ τα καθίσματα είναι εξαιρετικά άνετα και ειδικά σχεδιασμένα για το Q8. Και τι γίνεται με το πίσω κάθισμα, ελέω coupe καταβολών? Έκπληξη, καθώς μπορείς να κάθεσαι ακόμα και αν είσαι πάνω από 1,80 μέτρα μήκος, έχοντας πολύ αέρα προς τα επάνω. Παρεμπιπτόντως, το Q8 είναι διαθέσιμο μόνο ως πενταθέσιο, ενώ δεν προσφέρονται ξεχωριστά καθίσματα.



    Στο πίσω μέρος, ο χώρος αποσκευών είναι 605 λίτρα, μεγαλύτερος από αυτόν του Α6 Avant με τα 565 λίτρα. Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα είναι πιο λιτά σε ότι έχει να κάνει με τους κινητήρες. Κατά την κυκλοφορία του στην Ευρώπη, η Audi προσφέρει μόνο το Q8 50 TDI με 286 ίππους και 600 Nm ροπή, τετρακίνηση quattro και 48 volt ηλεκτρικό σύστημα. Το Q8 45 TDI με τους 231 ίππους, το Q8 55 TFSI με 340 ίππους και ελπίζουμε, για το RS Q8 μέσα στην χρονιά.. Αυτό τελικά προκάλεσε η BMW, παρουσιάζοντας το X6 στην έκδοση M.

    Συμπέρασμα 
    Το Audi Q8 είναι αυτόνομο και σαφώς περισσότερο από ένα Q7 με coupe οροφή A7. Οπτικά, αλλά κυρίως τεχνικά είναι το πιο σύγχρονο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Το Q8 μπορεί να άργησε, αλλά έρχεται με φόρα ως κάτι απόλυτα ισχυρό!

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ