Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Αμερικανική Εισβολή

    Διαβάστηκε από 76862 αναγνώστες - 22/10/2019

    Η οδική συμπεριφορά του Explorer είναι τυπικά αμερικανική, με την καλή έννοια πάντα. Το μοντέλο της Ford είναι τόσο άνετο, όσο θα περίμενε κανείς από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, δεν προσποιείται ότι είναι δυναμικό και σπορ γιατί απλά δεν είναι. Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο ενσωματώνει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά ενός οικογενειακού αυτοκινήτου. ¶νετο, χάρη στη μαλακή του ανάρτηση και ήσυχο στο εσωτερικό του στις μεγάλες διαδρομές, ευέλικτο και στις στενές στροφές παρά το μεγάλο του όγκο, αλλά και οικονομικό χάρη στον υβριδικό κινητήρα.



    Κινητήρες- τεχνολογία
    Στην Ευρώπη ο «εξερευνητής» θα διατίθεται αποκλειστικά με ένα μηχανικό σύνολο V6 3,0 λίτρων 350 ίππων σε συνδυασμό με ένα ηλεκτροκινητήρα 100 ίππων και μπαταρία 31 kWh ιόντων λιθίου, η οποία και θα εξασφαλίζει μια ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 40 χιλιομέτρων στο Explorer. Το εν λόγω μοτέρ θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και τετρακίνηση. Η κατανάλωση του κινητήρα των 450 ίππων και των 850 Nm ροπής, θα ανέρχεται σε 3,4 λίτρα σύμφωνα με τη Ford. Πολλά υποσχόμενο είναι όμως και το υπόλοιπο τεχνολογικό πακέτο, το οποίο διαθέτει φώτα Led, πληθώρα βοηθητικών συστημάτων, σύστημα αυτόματης στάθμευσης κ.λπ.

    Εν κατακλείδι
    Το Explorer αναμένεται να περάσει τον Ατλαντικό για να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη στο τέλος του έτους. Εκεί θα συναντήσει ανταγωνιστές όπως το Skoda Kodiaq, το Seat Tarraco, το Hyndai Santa Fe και το Kia Sorrento. Έναντι αυτών το Explorer προτάσσει το Plug- in Hybrid. Εφόσον συμφωνεί και η τιμή του, τότε δεν αποκλείεται το ευρωπαϊκό του ταξίδι να στεφθεί από επιτυχία

     
    Συμπέρασμα
    Απλά ο ορισμός του SUV. Μεγάλο, άνετο και χάρη στην αρωγή του ηλεκτροκινητήρα και οικονομικό. Στη Γερμανία θα διατίθεται δυστυχώς με ένα μόνο κινητήρα [Plug- in Hybrid]. Σε αυτό το μέγεθος και σε αυτή την τιμή στην Ευρώπη διατίθενται κατά βάση diesel, τα οποία δεν αρέσουν όμως σε όλους. Έναντι αυτών το Explorer έχει ένα πλεονέκτημα, καθότι υβριδικό, αλλά έχει και πολύ καλή οδική συμπεριφορά.