Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πιστεύει στους κινητήρες ντίζελ η Alpina.

Πίστη στους κινητήρες ντίζελ από την Alpina

21/5/2018

Μπορεί κάποιες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αφήνουν σε δεύτερη μοίρα ή και να εγκαταλείπουν τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα, ωστόσο υπάρχουν κάποιες άλλες που συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτές.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει η Alpina, η οποία μέσω δηλώσεων του επικεφαλής της μάρκας, Andreas Bovensiepen, τόνισε πως υπάρχει μέλλον στους πετρελαιοκινητήρες.
 
Συγκεκριμένα ο γιός του ιδρυτή της μάρκας μιλώντας σε διεθνή μέσω τόνισε πως η BMW διαθέτει μεγάλη τεχνολογία προκειμένου να κρατήσει το πετρέλαιο καθαρό, σε ότι αφορά τις εκπομπές ρύπων, υποστηρίζοντας πως σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει η χρήση σύγχρονων καταλυτικών μετατροπέων και του AdBlue έχει αποδείξει πολύ χαμηλά επίπεδα εκπομπών NOx για τη γερμανική μάρκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Alpina είναι μία μάρκα που επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία diesel. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία της οχήματα είναι διαθέσιμα μόνο σε ισχυρούς κινητήρες ντίζελ όπως οι XD3 και XD4, οι οποίοι βασίζονται στις δύο αντίστοιχες μονάδες της BMW, αλλά με μεγαλύτερα στοιχεία απόδοσης όπως η ροπή 900 Nm.
 
Στο τέλος των δηλώσεων του ο Andreas Bovensiepen δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ντίζελ-υβριδική τεχνολογία, σημειώνοντας πως δεν είναι ακόμα σε θέση να πάρει τα πρωτεία, υπογραμμίζοντας πως οι υβριδικοί κινητήρες μπορούν να κάνουν το αυτοκίνητο βαρύτερο, κάτι το οποίο δεν διευκολύνει σε καμιά περίπτωση τα σπορ αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις