Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σε σκέψεις για το αν πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία της με την Daimler έχει μπει η Νissan.

Πιθανό «διαζύγιο» Nissan με Daimler

11/7/2018

Γιατί η Nissan «βάζει στον πάγο» τη συνεργασία της με τη Daimler; Υπάρχουν λόγοι και είναι πειστικοί.

Απόφαση να σταματήσει προσωρινά(;) την συνεργασία της με την Daimler στην παραγωγή πολυτελών σεντάν για την αγορά των ΗΠΑ πήρε η Nissan, μιας και τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η κατηγορία αυτή σημειώνει όλο και λιγότερες πωλήσεις, εν αντιθέσει με αυτή των SUV/crossover.

Πέρα από τις μικρές πωλήσεις, η Nissan φαίνεται πως προχωράει σε αυτή την παύση της συνεργασίας της με την γερμανική εταιρεία και για έναν ακόμη πολύ σημαντικό λόγο. Συγκεκριμένα, οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τους φόρους στα εισαγόμενα αυτοκίνητα αυτή την στιγμή δεν βρίσκονται σε καλό σημείο, με τις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων να μην μπορούν να καθορίσουν την στρατηγική τους στον συγκεκριμένο τομέα. Στην περίπτωση της Νissan-Daimler, οι δύο εταιρείες κατέχουν από κοινού ένα εργοστάσιο στο Μεξικό,  στο οποίο παράγεται το Infiniti QX50 που χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τους Γερμανούς.

Υψηλόβαθμα στελέχη πάντως της Nissan διαβεβαίωσαν μέσα από δηλώσεις τους πως η συνεργασία της Renault-Nissan-Mitsubishi με την Daimler θα συνεχιστεί. Εκπρόσωπος της Ιnfiniti δήλωσε συγκεκριμένα: «Η συνεργασία μεταξύ στους δύο ομίλους είναι στέρεα και θα συνεχίσουμε να αντλούμε τα οφέλη».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις