Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποια είναι τα 4 μικρά SUV που στρίβουν και φρενάρουν καλύτερα από οικογενειακά, ενώ είναι και πιο ευρύχωρα;

Διαβάστηκε από 31807 αναγνώστες - 26/2/2019

Μικρά SUV vs μικρομεσαία: Σημειώσατε άσσο! - Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τα μικρά SUV που βάζουν τα γυαλιά στα μικρομεσαία. Μπορούν να στρίψουν καλύτερα, να φρενάρουν σε λιγότερα μέτρα και να μεταφέρουν παραπάνω επιβάτες. Δεν είναι τυχαία στη λίστα μας, αλλά ποια είναι αυτά;

Κάποτε η μάχη ήταν ανάμεσα στα μικρά και τα μικρομεσαία με τις διαφορές να είναι τόσο μικρές που να μην χρήζουν σχολιασμό. Η τόσο δυνατή όμως είσοδος των SUV στην αγορά, έφερε τα πάνω κάτω στις προτιμήσεις των καταναλωτών και φυσικά στις πωλήσεις. Για να καταλάβετε το μέγεθος της φρενίτιδας σας παρουσιάζουμε τις πωλήσεις για το 2018 και τι ποσοστό κατέλαβε κάθε κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 103.481 αυτοκινήτων που πουλήθηκαν συνολικά, συνολικά η κατηγορία SUV κατέγραψε 32.158 πωλήσεις, καταλαμβάνοντας το 29.2% των συνολικών πωλήσεων με τα μικρομεσαία να αγγίζουν τις 16.056 μονάδες ή αλλιώς 15.5%. Δηλαδή, το 1 στα 3 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στη χώρα μας το 2018 ήταν SUV. Βάζοντας στο μικροσκόπιο μόνο την νεοσύστατη κατηγορία των μικρών SUV (την κατηγορία που θα μας απασχολήσει περισσότερο από όλες  τα επόμενα χρόνια) συναντάμε το εντυπωσιακό ποσοστό του 10% με 10.143 μονάδες να έχουν παραδοθεί εντός του 2018. Εάν η πρώτη χρονιά με δυνατούς παίχτες στα μικρομεσαία SUV κατάφερε τόσο υψηλό ποσοστό, φανταστείτε τι θα δούμε τα επόμενα χρόνια.

Αναρωτιέστε γιατί οι Έλληνες δείχνουν ενδιαφέρον σε αυτή τη κατηγορία και γυρνάνε την πλάτη στα μικρομεσαία; Μερικοί από τους κυριότερους  λόγους είναι η υψηλή θέση οδήγησης, η εμφάνιση, η άνεση στους κακοτράχηλους εγχώριους δρόμους και φυσικά οι χώροι.  Υπάρχουν όμως και μερικά μοντέλα που μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερα.
Υπάρχουν μικρά SUV που αγαπούν τις στριφτερές διαδρομές, χρειάζονται λιγότερα μέτρα για να σταματήσουν ενώ λόγω μεγέθους, μπορούν να πάρουν την παραπάνω βαλίτσα. Μήπως και εσείς χρειάζεστε ένα μικρό SUV και δεν το έχετε καταλάβει ακόμα;
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις