Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες που πούλησε 13.000 αυτοκίνητα

15/3/2019

Έφυγε απο την ζωή ο κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες πώλησης αυτοκινήτων και συγγραφέας του βιβλίου «Πως να πουλήσεις οτιδήποτε σε οποιονδήποτε». Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του!

Υπήρξε ένας από τους πιο καταξιωμένους πωλητές στο χώρο της αυτοκίνησης σε καιρούς που το αυτοκίνητο ήταν είδος πολυτελείας και όχι τόσο «πρώτης ανάγκης». Αυτός ήταν και ο λόγος που το όνομα του μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αφού το 1973 κατάφερε να πουλήσει 1.425 αυτοκίνητα. Ο λόγος για τον Joe Girard, έναν Αμερικανό πολίτη που κρατούσε το ρεκόρ των υψηλότερων πωλήσεων έως και το 2017, όταν ο Ali Reda του πήρε τα σκήπτρα καταγράφοντας 1.582 πωλήσεις σε ένα χρόνο.



Στην καριέρα του ως πωλητής αυτοκινήτων, δηλαδή από το 1963 έως το 1978, ο Girard κατάφερε να δώσει το κλειδί ενός νέου αυτοκινήτου σε 13.001 κατόχους, ενώ το ταλέντο του στον τομέα των πωλήσεων προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει μετέπειτα γράφοντας κάποια βιβλία με τίτλους «Πως να πουλήσεις οτιδήποτε σε οποιονδήποτε» και «Πως να κλείνεις κάθε πώληση». Παράλληλα, διοργάνωνε ομιλίες για να εμπνεύσει το κοινό όσον αφορά στις πωλήσεις και τους τρόπους που μπορεί να πετύχει κανείς σε αυτό τον κλάδο.

Τέλος, δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αναφέρουν πως, η συνταγή της επιτυχίας του Girard βρίσκεται στο γεγονός πως έκανε πάντα το κάτι παραπάνω. Έτρωγε μεσημεριανό στο γραφείο του για να βρίσκεται κοντά σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει, ενώ μπορεί και να... πλήρωνε για να τον συστήσουν σε κάποιον υποψήφιο πελάτη. 

Ο Girard έχασε τη ζωή του δύο μέρες μετά από σοβαρό τραύμα στο κεφάλι μετά από πτώση, στο σπίτι του στο Μίσιγκαν. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις