Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Opel κατάφερε και έφτιαξε ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο που συνδυάζει τα σπορ με τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά

Με μήκος 5,004 εκ μπορεί να μην χωράει ούτε στο γκαράζ σας!

Η σχεδίαση του Country Tourer σου φωνάζει πάμε εκδρομή στη φύση

Τακτοποιημένο εσωτερικό, καθαρές γραμμές στο ταμπλό, με ψηφιακό ταχύμετρο. Η οθόνη είναι στο ύψος των ματιών.

Τόσο μεγάλους χώρους έχουμε συναντήσει μόνο στο Skoda Superb

Πρώτη οδήγηση: Opel Insignia Country Tourer

6/12/2017

Το νέο Insignia είναι έτοιμο για την εξοχή! Έχει οffroad εμφάνιση, τετρακίνηση και πολύ καλή οδική συμπεριφορά. Έρχεται το station Insignia με ψυχή από SUV.

Ένα πιστεύεται πως όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερο είναι ένα αυτοκίνητο τότε το ολοκαίνουργιο Opel Insignia Country Tourer είναι αυτό που ψάχνεται γιατί έχει μήκος που ξεπερνάει τα 5 μέτρα!  Για την ακρίβεια 5.004 εκ έδωσε η Opel στον νέο της μεσαίο μοντέλο και το έκανε το μεγαλύτερο της κατηγορίας του. Η σχεδίαση του έχει στοιχεία τόσο από την κατηγορία των SUV όσο και των station wagon.


Αυτό το Opel είναι ακριβώς όσο μακρύ είναι ένα VW Bus! Η σχεδίαση του Country Tourer βασίζεται στην station wagon έκδοση του απλού Insignia. Το αμάξωμα είναι όμως 2.5 ψηλότερα από συμβατικό αδερφάκι του. Υπάρχουν περιμετρικά μαύρα προστατευτικά στους προφυλακτήρες, στα μαρσπιέ όπως και στις καμάρες των θόλων των τροχών.


Σαν να θέλει να σου πει πάμε εκδρομή στη φύση! Ας το ακούσουμε λοιπόν και ας πάμε!


Το αυτοκίνητο της δοκιμής ήταν εφοδιασμένο με τον δίλτρο Bi-turbo diesel κινητήρα των 210 ίππων και της ωμής ροπής των 410 Nm! Τα τεχνικά χαρακτηριστικά μας είχαν προδιαθέσει για το πώς θα πηγαίνει στο δρόμο. Ένα 5μέτρο αυτοκίνητο 1,800 κιλών πιάνει τα 100 πρώτα χλμ σε 8,2 δλ! Μπράβο Opel. Ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο, με χειριστήρια πίσω από το τιμόνι, διαχειρίζεται άψογα την ροπή την στιγμή που η τετρακίνηση εξασφαλίζει κορυφαία πρόσφυση και δεν αφήνει περιθώρια για σπιναρίσματα κατά την επιτάχυνση. Συμβάλει ακόμα και στην οδική συμπεριφορά, σε καμία περίπτωση δεν θα ιδρώσουν τα χέρια σας ακόμα και με πολλά χιλιόμετρα σε μια στροφή. Τα 1800 κιλά του δεν φαίνονται ακόμα και υπό πίεση. Σε περίπτωση που το παρακάνεις τα ηλεκτρονικά είναι πάντα εκεί για να σε επαναφέρουν στην τάξη.


Υπάρχει μια ακόμα έκπληξη από την Opel που μας φέρνει χαμόγελα: Η πολυτέλεια! Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια πολυτέλεια η Opel. To «δικό μας» Insignia ήταν η έκδοση «Exclusive» που περιελάμβανε δερμάτινα καθίσματα nappa, θερμαινόμενα εμπρός και πίσω, μεγάλη οθόνη με navi, Led, και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Αξίζει να αναφέρουμε το Head-up-Display και το σύστημα ήχου. Αυτό είναι ένα Opel που μπαίνει στην premium κατηγορία! Όλα αυτά βέβαια έχουν το τίμημα τους και το μοντέλο της δοκιμής κόστιζε ούτε πολύ ούτε λίγο 42,725 ευρώ(Γερμανία). Έχετε ακόμα διάθεση για βόλτα στην φύση;
 
Τεχνικά χαρακτηριστικά Opel Insignia Country Tourer
Κινητήρας 4κύλινδρος, BiTurbo
Μέγεθος 1956 κεκ
Ιπποδύναμη 210 Ps
Ροπή 480 Nm/1500 σ.α.λ
Τελική ταχύτητα 228 χλμ/ώρα
0-100 χλμ/ ώρα 8,2 δλ
Μετάδοση Στους 4 τροχούς
Κιβώτιο 8άρι αυτόματο
Διαστάσεις 5004/1871/ 1525 χλστ
Χώρος αποσκευών 560-1665 λτ
Βάρος άδειο 1807 κιλά
Τιμή(Γερμανία) 42,725

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις