Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    ΑΝΑΛΥΣΗ

    Διαβάστηκε από 8171 αναγνώστες - 25/5/2019

    Το Porsche Macan εξακολουθεί να βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα του παλιού Audi Q5 και η νέα εκδοχή της έχει υποστεί ένα μικρό αλλά ουσιαστικό lifting.. Οπτικά παρατηρούνται μικρές αλλαγές που οι «μη μυημένοι» Macans δύσκολα θα παρατηρήσουν. Τα μπροστινά ελαφρώς ισχυρότερα ανοίγματα εισαγωγής αέρα και οι τους προβολείς LED, που τώρα βρίσκονται στην στάνταρ έκδοση, με τροποποιημένη εσωτερικό για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς και στο πίσω μέρος η συνεχόμενη λωρίδα φωτισμού, όπως αυτή στη Cayenne.



    Στο εσωτερικό η νέα οθόνη 11 ιντσών, συμπεριλαμβάνει νέο σύστημα ψυχαγωγίας με στάνταρ online πλοήγηση. Επιπλέον, η προστασία των πεζών έχει βελτιωθεί και η προειδοποίηση απόκλισης λωρίδας εκτείνεται από μερικές νέες λειτουργίες.
    Η Porsche δίνει λίγο περισσότερο ώθηση, με παράλληλη βελτίωση στην κατανάλωση καυσίμου, στις τρεις εκδόσεις βενζίνης. Ενώ ο βασικός τετρακύλινδρος εκπνέει με την ίδια ισχύ (252 ίπποι) από εδώ και στο εξής, χάρη στο νέο φίλτρο σωματιδίων, το Porsche Macans S αποδίδει πλέον 355 ίππους (+15 ίππους) και το Porsche Macan Turbo 440 ίππους (+40 ίππους). Οι περισσότερες ώρες εργασίας των μηχανικών ήταν επικεντρωμένες στο κομμάτι της οδηγικής εμπειρίας. Ήθελαν να φέρουν περισσότερη Porsche, περισσότερα συναισθήματα όταν κάθεσαι πίσω από το τιμόνι της Macan..



    Περισσότερο σπορ ήχος, λιγότεροι κραδασμοί, βελτιστοποιημένος θόρυβος κύλισης. Κινήσεις που ανανεώνουν την συνολική φινέτσα ενός αυτοκινήτου. Αυτές οι παρεμβάσεις κοστίζουν τόσο πολύ χρόνο και απαιτούν μεγάλη ευαισθησία. Οι τεχνικοί υποστηρίζουν ότι αυτό είναι απόρροια των ελαφρύτερων και πιο σκληρών ελατηρίων της ανάρτησης. 

    Συμπέρασμα 
    Η ανανέωση της Porsche Macan είναι όντως μικρή σε έκταση, όμως αν κοιτάξεις τη Macan δείχνει ακόμα φρέσκια σε εικόνα. Η μεγάλη οθόνη έρχεται ήδη με καθυστέρηση, ενώ οι υπόλοιπες αλλαγές μένει να βαθμολογηθούν αργότερα. Όμως η απόφαση για απουσία υβριδικής και diesel έκδοσης, είναι κάτι που μπορεί να πονέσει την Porsche.. 

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ