Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σχέδιο του Kleber Silva για την «μικρή Stelvio».

Σχέδιο του Kleber Silva για την «μικρή Stelvio».

Πώς η Alfa Romeo «κλέβει» από την Jeep

4/12/2018

Ένα μέρος από το Jeep Renegade φαίνεται να αντιγράφει η «μικρή» Stelvio.

Η Alfa Romeo μπήκε στον «χορό» των SUV μέσω της Stelvio το 2016 και φαίνεται πως σύντομα σχεδιάζει να λανσάρει και το δεύτερο μοντέλο της στην ίδια κατηγορία για να ανταγωνιστεί τα BMW X1, Audi Q3 και Mercedes GLA.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες ούτε καν για το όνομα του αλλά το νέο αφεντικό του FCA Group, κ. Mike Manley, προσπάθησε μέσω των δηλώσεων του να ρίξει λίγο φως σε αυτά που πρέπει να περιμένουμε. Αφού πρώτα επιβεβαίωσε πως έχει στα σχέδια του ένα, μικρότερο από την Stelvio, SUV, σημείωσε πως αντίθετα με όσα ανέφεραν οι φήμες, το μοντέλο δεν θα βασίζεται σε μια μικρότερη έκδοση της Giorgio πλατφόρμας, αλλά θα χτιστεί πάνω στο ίδιο δάπεδο που χρησιμοποιεί και το Jeep Renegade αλλά και το Fiat 500X.

Aυτό συνεπάγεται πως, κατά πάσα πιθανότητα, το νέο crossover της Alfa θα είναι εμπροσθιοκίνητο, τουλάχιστον στην βασική του έκδοση, ενώ λογικό είναι να πάρει δάνειο την οικογένεια κινητήρων του Renegade. Πάρα ταύτα, πιθανή είναι η προσθήκη και μια plug-in υβριδικής έκδοσης.

Η παραγωγή του μοντέλου θα γίνει στο εργοστάσιο του ομίλου FCA στο Pomigliano, κοντά στην Νάπολη.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις