Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Δοκιμή: SEAT Leon 1.5 TSI 130 PS

Διαβάστηκε από 6798 αναγνώστες - 18/6/2019

Επειδή πολλοί παραμένουν ακόμα καχύποπτοι γύρω από τους 1.000άρηδες turbo κινητήρες, το Seat Leon ανοίγει την αγκαλιά του με νέο 1.500άρη, 4κύλινδρο μοτέρ.

Ένα τόσο καλοπουλημένο μοντέλο δεν θα μπορούσε να φοράει παρωπίδες και να ακολουθεί πιστά ένα μόνο ρεύμα. Σέβεται και αυτούς που θέλουν πιο… άνετους και απλόχερους κινητήρες. Η πιο βασική διαφορά σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική σχεδίαση και το παρουσιαστικό του αμαξώματος, έγκειται στη νέα μπροστινή μάσκα, μαζί με τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και στα δύο άκρα. Τα νέα φώτα ημέρας LED μαζί με το μοντέρνο νέο μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων, δίνουν μοναδική νυχτερινή ταυτότητα στο ανανεωμένο Leon. Καταφέρνει και χει κάτι ξεχωριστό, χωρίς να προκαλεί και να «φωνάζει».

"Φυσικά δεν μοιάζει με κανένα άλλο και έχει καταφέρει να κεντρίσει αγοραστές από όλα τα target groups..." 


Η νέα πιο ανυψωμένη διάταξη ανάμεσα στα δύο καθίσματα, μαζί με το ηλεκτρικό πλέον χειρόφρενο, καταλήγει σε μία πιο άνετη και βολική θήκη η οποία θα λύσει τα χέρια του οδηγού. Το μοντέλο δοκιμής, εξοπλίζεται με έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών (σε ακριβότερες εκδόσεις αγγίζει τις 8 ίντσες), η οποία αν και μικρή, έχει καλή πληροφόρηση. Στον τομέα της ποιότητας, το Leon χρησιμοποιεί ακόμα πιο πλούσιο μαλακό υλικό σε ταμπλό, ενώ την γενικότερη εικόνα αναβαθμίζουν και οι επενδύσεις σε πόρτες και καθίσματα. Η συναρμογή είναι άψογη και δεν θα προβληματίσει ούτε σε βάθος χρόνου. Αρκετό λιτό γενικά μα πρακτικό, θα μεταφέρει άνετα 4 επιβάτες, ενώ τα 380 λτ. χώρου είναι μία καλή μέση τιμή.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις