Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το σύστημα AdBlue εξουδετερώνει τα μικροσωματίδια Nox.

Πολύ σικ η διχρωμία αλλά κοστίζει έξτρα.

Seat Arona diesel. Νέο μικρό Crossover

Διαβάστηκε από 6659 αναγνώστες - 22/1/2018

Δεν γνωρίζετε την Arona; Είναι πόλη της Ισπανίας στην επαρχία Σάντα Κρουζ. Συνεχίζοντας την μακρά παράδοση να δίνει ονόματα πόλεων της Ισπανίας στα μοντέλα της, η Seat ονόμασε Arona το νέο της Crossover και το τοποθετεί στην γκάμα της μεταξύ του Ibiza και του μικρομεσαίου Leon.

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι η Seat μπαίνει πρώτη σε αυτή την κατηγορία. Η Seat πρόλαβε την μαμά VW και παρουσίασε το πρώτο της μικρό Crossover. Το 2018 αναμένεται το Polo T-Cross που θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Arona, μέχρι τότε όμως οι αντίπαλοί του είναι τα μικρά Crossover όπως το Peugeot 2008 και το Renault Captur, που πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια.

Εμφάνιση: Με έκδηλη την εταιρική ταυτότητα
Η σχεδίαση με ακμές, γωνίες και μακρύ καπό, έχουν δώσει στο Arona των 4,14 μ ένα πολύ δυναμικό και «καθαρόαιμο» SUV σχήμα. Αισθητικά, το νέο crossover διαθέτει τολμηρή εμπρόσθια όψη, με τη μάσκα να θυμίζει εν πολλοίς το ibiza και να πλαισιώνεται από τριγωνικούς προβολείς. Από κει και πέρα βλέπουμε πως οι αεραγωγοί του είναι αρκετά μεγάλοι, ενώ οι προφυλακτήρες φέρουν πινελιές φινιρίσματος από αλουμίνιο. Στο πίσω μέρος την προσοχή τραβούν τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ στο πάνω μέρος του πορτμπαγκάζ υπάρχει τοποθετημένη αεροτομή στο χρώμα της οροφής, που έχει διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο αμάξωμα. Η διχρωμία τονίζεται από μια λεπτή γραμμή η οποία διατρέχει το αμάξωμα στο άνω άκρο των θυρών και συνεχίζει μέχρι το τζάμι της πόρτας του χώρου αποσκευών.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις