Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σκέψεις για νέο Mazda 3 MPS

12/4/2019

Φήμες αναφέρουν ότι υπάρχουν πλέον σοβαρές πιθανότητες για μια πιο sport και ισχυρή έκδοση του νέου Mazda 3. Θα δούμε τελικά 3άρι MPS?

Σε συζητήσεις σχετικά με το αν πρέπει να λανσάρει μια hot-hatch έκδοση του νέου Mazda 3 βρίσκονται τα υψηλόβαθμα στελέχη της ιαπωνικής μάρκας, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως.

Οι φήμες κάνουν λόγο πως ο διάδοχος του τελευταίου Mazda 3 MPS θα είναι έτοιμος μέσα στο 2021 με τους μηχανικούς να έχουν ξεκινήσει ήδη δοκιμές για το τι είδους μοτέρ θα βρεθεί κάτω από το καπό του. Υπενθυμίζουμε πως το τελευταίας γενιάς Mazda 3 MPS είχε κάτω από το καπό έναν 2,3 λίτρων turbo κινητήρα απόδοσης 260 ίππων και 380 Nm ροπής από τις 3.000 σ.α.λ με 6τάχυτο χειροκίνητο σασμάν που έστελνε την κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Το αυτοκίνητο φορούσε από το εργοστάσιο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και μπορούσε να ολοκληρώσει το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα.
 
Στην νέα του γενιά, το επόμενο Mazda 3 MPS θα μπορούσε να «φορέσει» ένα 2,5 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ, αν και θα το καθιστούσε, εν πολλοίς, απαγορευτικό για την χώρα μας, ενώ σε δεύτερο πλάνο ο ολοκαίνουριος SkyActiv-X ίσως αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή με την απαραίτητη αναβάθμιση στον τομέα της ισχύος.  Aξίζει να σημειωθεί πως το νέο Mazda 3 διατίθεται και με στάνταρ σύστημα τετρακίνησης.

Από την πλευρά του, ο Kota Beppu, υψηλόβαθμο στέλεχος της μάρκας δήλωσε πως υπάρχουν πολλοί μέσα στην Mazda που θα ήθελαν να δουν την μάρκα να λανσάρει μια τέτοια έκδοση και τόνισε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από αγορές ανεπτυγμένων κρατών. Τέλος, ο ίδιος σημείωσε πως το μοντέλο πρέπει να γίνει «πιο φιλικό ακόμα και από το Golf GTI», κάτι που σημαίνει πως θα προσφέρει αρκετή άνεση εκτός από καλές επιδόσεις.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις