Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η διχρωμία χαρίζει μοναδικό στυλ στη νέα Fabia

Το εσωτερικό της Skoda Fabia είναι εργονομικό και ευρύχωρο. Η οθόνη αφής δίνει high-tech νότα.

Skoda Fabia 1,4 TDI

24/3/2017

Η Skoda Fabia προσφέρεται σε δίχρωμη έκδοση και απευθύνεται σε όσους, εκτός από πολλά χιλιόμετρα, θέλουν και στιλ.

Η νέα εποχή Skoda στην χώρα μας ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με την αντιπροσώπευση της τσέχικης φίρμας από την Kosmocar AE. Εκτός από την πλήρη γκάμα στην οποία διατίθεται το δημοφιλές σουπερμίνι της Skoda, οι νέες εκδόσεις, όπως η δίχρωμη της δοκιμής μας, δίνουν μια φρεσκάδα στην Fabia, προσελκύοντας το ενδιαφέρον νεαρότερων ηλικιακά αγοραστών. Έτσι, οι εξωτερικές διαφορές αφορούν στην διχρωμία και στις όμορφες ζάντες, του αυτοκινήτου της δοκιμής.  

Εσωτερικό
Η σχεδίαση του εσωτερικού είναι απλή, με την φάσα με look αλουμινίου να ξεχωρίζει. Τα πλαστικά είναι σκληρά στην αφή, έχουν όμως καλή συναρμογή, καλό φινίρισμα και την απροβλημάτιστη εργονομία. Σε ό,τι αφορά στην πρακτικότητα– ευχρηστία, το εσωτερικό της νέας Skoda Fabia διαθέτει έως και 17 εφαρμογές αυτού που η εταιρεία αποκαλεί «Simply Clever», που περιλαμβάνουν από μια ξύστρα πάγου που βρίσκεται στο άνοιγμα του ρεζερβουάρ, μέχρι εταζέρα που τοποθετείται σε 2 ύψη, ένα μικρό κάδο απορριμμάτων, διάφορα σημεία συγκράτησης στην καμπίνα και δίχτυ στο χώρο αποσκευών. Οι χώροι είναι άνετοι για 4 ενήλικες επιβάτες και τις αποσκευές τους (330 λίτρα χώρος αποσκευών).

Κινητήρας
Ο 1,4 λτ., 3κύλινδρος turbodiesel κινητήρας αποδίδει 90 ίππους με ροπή 230 Nm (1.750 – 2.500 σ.α.λ.) και συνεργάζεται με ένα 5άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Είναι ελαστικός και τραβάει από χαμηλές στροφές, ενώ ακούγεται στο ρελαντί, χωρίς όμως να ενοχλεί. Το κιβώτιο έχει θετικό επιλογέα και καλή κλιμάκωση, αλλά ένα 6άρι κιβώτιο τα ταίριαζε καλύτερα, ειδικά στο ταξίδι.  
Η μέση κατανάλωση είναι σύμφωνα με την Skoda 3,6 λτ./100 χλμ. και κατά την διάρκεια της δοκιμής μας, δεν ξεπέρασε τα 5,3 λτ./100 χλμ 

Οδηγώντας
Η Fabia της δοκιμής μας, εμφανίζει έναν φιλικό, εύχρηστο και άνετο οδηγικό χαρακτήρα, τόσο σε αστικό περιβάλλον όσο και σε αυτοκινητόδρομο. Σε δρόμο με στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος διατηρούνται σε λογικά επίπεδα, η πρόσφυση είναι άκρως ικανοποιητική και όταν υπό πίεση εμφανιστεί η υποστροφή, αυτή διαθέτει απόλυτα προοδευτικά και ελεγχόμενα χαρακτηριστικά. Το ελαφρύ τιμόνι και ο μικρός κύκλος στροφής βοηθούν την αστική ευελιξία, ενώ τα φρένα στέκονται απόλυτα στο ύψος των περιστάσεων.
 
Συμπέρασμα
Η Skoda Fabia 1,4 TDI των 90 ίππων στην δίχρωμη έκδοση της δοκιμής μας, απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να προσθέσουν στιλ στην μετακίνησή τους, αξιοποιώντας παράλληλα τα πλεονεκτήματα και την οικονομία κίνησης που προσφέρει ο diesel κινητήρας. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις