Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι γρίλιες στην μάσκα όπως και το σήμα της Skoda είναι κατασκευασμένα από κρύσταλλο. Αυτό βέβαια δεν θα το δούμε στην έκδοση παραγωγής.

Με μήκος 4,26 μέτρα, 1,81 μέτρα πλάτος και ύψος 1,54 μέτρα, ταιριάζει ακριβώς στη δημοφιλή κλάση των μίνι-SUV.

Το εσωτερικό της έκδοσης παραγωγής θα διαφέρει από αυτό.

Πίσω υπάρχει άφθονος χώρος αλλά τα ανεξάρτητα καθίσματα δεν θα περάσουν στην παραγωγή.

Το εσωτερικό έχει εντυπωσιακές λεπτομέρειες.

Skoda Vision X: Πράσινο φως για το μικρό Skoda!

Διαβάστηκε από 5760 αναγνώστες - 4/7/2018

Παρόμοιο με το Vision X θα είναι το επόμενο compact SUV της Skoda. Στα πλαίσια της παρουσίασης του πρότζεκτ από τους ανθρώπους της Skoda είχαμε την ευκαιρία να το πάμε και μια βόλτα!

Flex Green ονομάζεται το χρώμα του αυτοκινήτου και ταιριάζει απόλυτα στο μικρό SUV. Είμαστε περίεργοι αν θα το δούμε και στο μοντέλο παραγωγής και δεν σας κρύβουμε πως πολύ θα θέλαμε να το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους. Το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα σε φάση εξέλιξης αλλά όλα δείχνουν πως θα πάρει τον δρόμο της παραγωγής και θα γίνει έτσι το 3ο SUV της Skoda μετά το Kodiaq και το Karoq.



Με μήκος 4,26 μέτρα, 1,81 μέτρα πλάτος και ύψος 1,54 μέτρα, ταιριάζει ακριβώς στη δημοφιλή κλάση των μίνι-SUV.. Σχεδιαστικά το Vision X έχει καθαρές γραμμές, έντονα SUV στοιχεία και αρκετές όμορφες λεπτομέρειες που το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο απ όσο είναι στην πραγματικότητα. 
Το εσωτερικό του είναι εκπληκτικά ευρύχωρο αλλά δυστυχώς δεν θα δούμε στην παραγωγή τα 4 ανεξάρτητα καθίσματα και το μποέμικο κρύσταλλο στο ταμπλό που έχει γυαλισμένη επιφάνεια και αλλάζει χρώμα ανάλογα με το οδηγικό προφίλ.



Εκτός από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό, το Vision X έχει επίσης ενδιαφέρουσα τεχνολογία.
Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας 1500άρης κινητήρας φυσικού αερίου που αποδίδει 130 ίππους και 200Nm ροπής. Στον πίσω άξονα δίνει κίνηση ένας ηλεκτροκινητήρας 29 ίππων  που μπορεί βελτιώσει την πρόσφυση σε πολύ χαμηλές ταχύτητες. Η Skoda υπόσχεται πως τα 100 πρώτα χλμ./ώρα έρχονται σε 9,3 δλ ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα.

Μας έκανε εντύπωση η εντελώς απροβλημάτιστη κίνηση του είναι πραγματικά σπάνιο για αυτοκίνητο που βρίσκεται ακόμα σε φάση εξέλιξης. Ο κινητήρας βέβαια ήταν ελαφρώς θορυβώδης αλλά κανένας ενοχλητικός ήχος δεν πέρασε στην καμπίνα. 



Ο τεχνικός της Skoda μας είπε να προσέχουμε ιδιαίτερα με το προ-παραγωγής μοντέλο μιας και η οδήγηση έγεινε μέσα στην μεγάλη αίθουσα της ανάπτυξης του μοντέλου. Το Vision X όμως δεν μας άγχωσε στιγμή, το τιμόνι και τα φρένα λειτουργούν εξαιρετικά αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την ανάρτηση. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατι στο μοντέλο παραγωγής όλα θα λειτουργούν τέλεια! Το 2019 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αγoρές της Ευρώπης με τιμή από 17,000 ευρώ.



Συμπέρασμα 
Είναι εκπληκτικό πόσες νέες τεχνολογίες έχει βάλει η Skoda στο μικρό της SUV. Όταν αυτές συνδυάζονται από μια τόσο ελκυστική σχεδίαση το αποτέλεσμα δεν μένει παρά να είναι εντυπωσιακό. Έχει το ιδανικό μέγεθος και δείχνει ήδη πολύ ολοκληρωμένο. Το περιμένουμε εναγωνίως.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις