Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Και όμως είναι το ανανεωμένο μοντέλο. Οι διαφορές εντοπίζονται στην μάσκα με τις χρωμιομένες γρίλιες.

Αντίο σκληρά πλαστικά! Τα μαλακά πλαστικά ταιριάζουν περισσότερο στο μεγάλο αυτοκίνητο.

Ο Boxer είναι ζωντανός και δεν δείχνει να δυσκολεύεται με τα 1630 κιλά του αυτοκινήτου.

Surabu Outback 2.5 CVT. Station wagon ή SUV;

1/8/2018

Το ανανεωμένο μοντέλο βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες συνδυάζοντας την υψηλή θέση οδήγησης με τους τεράστιους χώρους.

Η Subaru, με το Outback, μοιάζει να έχει βρει την λεπτή ισορροπία μεταξύ του station wagon και του SUV αμαξώματος. Το ανανεωμένο μοντέλο βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες συνδυάζοντας την υψηλή θέση οδήγησης με τους τεράστιους χώρους. Ο κινητήρας των 2.5 λίτρων μπορεί να είναι εκτός της ελληνικής πραγματικότητας αλλά το Outback, δεν παύει να είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο. 

Όποιος αγαπάει τις χαλαρές βόλτες και σε ένα αυτοκίνητο αναζητά κυρίως άνεση, τότε το Subaru Outback μπορεί να γίνει σε χρόνο dt ο καλύτερος συνοδοιπόρος του. Οι σχεδιαστικά μπερδεμένες γραμμές το κάνουν να μοιάζει με υπερυψωμένο station wagon που δεν θα βάλει τον οδηγό σε σκέψεις για γρήγορη οδήγηση αλλά σίγουρα θα τον αποζημιώσει όταν κινηθεί σε ταξιδιάρικους ρυθμούς. Οι πωλήσεις του Outback είναι ελάχιστες αλλά αυτό στην πραγματικότητα είναι άδικο καθώς το μεγάλο Subraru είναι ένα πραγματικά καλό αυτοκίνητο. 

Το ανανεωμένο μοντέλο είναι σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν ενώ οι μεγαλύτερες διαφορές εντοπίζονται στην ποιότητα του εσωτερικού, όπου τα σκληρά πλαστικά έχουν δώσει την θέση στους σε αρκετά καλύτερα μαλακά πλαστικά. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα infotaiment με την οθόνη των 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό να είναι πιο γρήγορη αλλά και πιο κομψή εμφανισιακά. Η σύνδεση των κινητών απαιτεί πλέον λιγότερο χρόνο ενώ προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί και με σύστημα πλοήγησης που ενημερώνεται μέσω wi-fi και ο έλεγχος μπορεί να γίνει από το κινητό.
Οδηγώντας το ανανεωμένο Outback, ο οδηγός απολαμβάνει άνεση υψηλού επιπέδου καθώς καμία ανωμαλία δεν είναι σε θέση να βάλει δύσκολα στην ανάρτηση που δεν αφήνει κανένα χτύπημα να περάσει στην καμπίνα των επιβατών. Η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης έχει βέβαια ως αποτέλεσμα την εμφάνιση αυξημένων κλίσεων που δεν είναι όμως σε θέση να επηρεάσουν την πορεία του αυτοκινήτου. 

Ο μπόξερ κινητήρας των 2.5λτ. αποδίδει 175 και χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις στο βαρύ αμάξωμα των 1630 κιλών. Το αυτόματο κιβώτιο CVT λειτουργεί υποδειγματικά και φυσικά ταιριάζει γάντι στον smooth χαρακτήρα του μοντέλου.

Συμπέρασμα 
Το Subaru Outback βελτιώθηκε αρκετά ειδικά στα σημεία που πονούσε, είναι άνετο, έχει δυνατό κινητήρα και φυσικά χωράει όλη την οικογένεια με τις αποσκευές της. Το κιβώτιο CVT δίνει ακόμα περισσότερους πόντους στην ήδη κορυφαία άνεση.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις