Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα Αυτοκίνητα της Χρονιάς σε 9 σημαντικές κατηγορίες!

Διαβάστηκε από 32735 αναγνώστες - 4/9/2018

Δοκιμάζουμε όλα τα αυτοκίνητα της χρονιάς σε κάθε είδους δρόμο και πίστα. Ποιο είναι το καλύτερο για ταξίδια; Ποιο το πιο value for money και ποιο φρενάρει πιο αποτελεσματικά; Όλοι οι νικητές, στις επόμενες σελίδες.

Πως συμπεριφέρονται σε ταξίδι όταν οι ταχύτητες ανεβαίνουν, τι άνεση προσφέρουν στους επιβάτες και πως πάνε από θόρυβο; Ποιο έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά; Ποιο έχει την πιο άνετη ανάρτηση, όταν ο δρόμος έχει ανωμαλίες; Πως συμπεριφέρονται στο χώμα; Ποιο έχει τα καλύτερα συστήματα ασφάλειας; Ποιά φρενάρουν καλύτερα; Ποια έχουν την καλύτερη κατανάλωση; Ποια είναι τα Best Value for money; Η απάντηση στις επόμενες σελίδες.

Τα αυτοκίνητα βελτιώνονται συνεχώς και κάθε νέο μοντέλο είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Στο ίδιο μήκος κύματος όλοι οι κατασκευαστές, παρακολουθούν ο ένας τον άλλον, σε μια προσπάθεια να ξεχωρίσουν. Χαράς ευαγγέλια για μας, τους αγοραστές, αφού ο ανταγωνισμός αυτός μας προσφέρει καλύτερα και ασφαλέστερα αυτοκίνητα. Κάθε εταιρεία έχει χαράξει την δική της γραμμή διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό, και σε αυτά τα πλαίσια σχεδιάζει, εξελίσσει και κατασκευάζει, διατηρώντας τον χαρακτήρα της.

Η BMW ξεχωρίζει για τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα των μοντέλων της και σπορτίφ οδική συμπεριφορά, την ίδια στιγμή που η Citroen δίνει lifestyle πινελιές στα δικά της μοντέλα, ορίζοντας από την αρχή την προσφερόμενη άνεση. Η Peugeot ανεβαίνει κατηγορία και προκαλεί στα ίσια τους premium ανταγωνιστές της, προσφέροντας design, τεχνολογία και πάνω από όλα, ποιότητα κατασκευής. Η Volvo διακρίνεται για την συνδεσιμότητα που προσφέρουν τα μοντέλα της ενώ και τα μοντέλα του ομίλου VW, δηλαδή VW, Skoda και SEAT, είναι «φορτωμένα» με συστήματα ασφαλείας και συνδεσιμότητας.

Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στις προσπάθειες των μηχανικών, όλων των εταιρειών, για την πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και άνεσης που σχεδιάζουν για να εξοπλίσουν τα μοντέλα τους και να κάνουν την ζωή μας πιο άνετη και κυρίως, ασφαλέστερη. 

Το αυτοκίνητο της χρονιάς λοιπόν, και ελάτε να δούμε πιο αναλυτικά τις έχουν να μας προσφέρουν τα 10 νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην χώρα μας από την αρχή του 2018. 

Τα δοκιμάσαμε σε κάθε είδους δρόμο και πίστα. Μετρήσαμε τους χώρους, δοκιμάσαμε την οδική συμπεριφορά σε όλους τους ρυθμούς κίνησης, αξιολογήσαμε την άνεση βάση της απορροφητικότητας της ανάρτησης αλλά και των καθισμάτων ενώ έξτρα πόντους έδωσαν διάφοροι περιφερειακοί παράγοντες όπως π.χ η ηχομόνωση. Καθώς τα περισσότερα είναι SUV βρήκαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τις εκτός δρόμου δυνατότητες τους.  

Δεν λογίζεται αυτοκίνητο εν έτη 2018 χωρίς μια αρμάδα συστημάτων ασφαλείας και πλέον είναι και αυτός ένας τομέας που εξετάζει ο κάθε αγοραστής, όπως άλλωστε και τα συστήματα πολυμέσων.  Μετρήσαμε την  κατανάλωση και βγάλαμε την πιο «τσιγκούνικη» 3άδα ενώ στη δοκιμή μας, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει η μέτρηση της απόστασης φρεναρίσματος. Και βέβαια, η σχέση τιμής αξίας ή value for money, όπως λέμε στα ελληνικά, αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό τομέα αξιολόγησης. 
 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις